Nogomet

Sosa asistent u golijadi Ajaxa i Marseillea, AEK šokirao Brighton

Krešimir Milić • četvrtak, 21.09.2023.
Sosa asistent u golijadi Ajaxa i Marseillea, AEK šokirao Brighton
Foto: EPA

Ajax i Marseille remizirali su u Amsterdamu. AEK je iznenađujuće slavio u gostima kod Brightona…

Ajax – Marseille 3:3

Veliki problemi prije puta zadesili su jednu i drugu momčad. Marseille je Amsterdam otputovao bez trenera Marcelina dok Ajax vrši internu istragu oko sportskog direktora Svena Mislintata. Unatoč aferama nije se to odrazilo na momčadi koje su pružile sjajnu partiju za gledatelje sa šest golova. Remizirali su u Amsterdamu s 3:3.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Carlos Borges doveo je Ajax u vodstvo golom u 9. minuti, a u 20. na 2:0 je povisio Steven Berghuis na asistenciju Borne Sose, drugu zaredom u dresu Ajaxa. No s vodstvom nisu uspjeli domaći zaključiti prvi dio.

Marseille se uspio vratiti u igru do kraja prvog dijela. U 23. minuti Jonathan Claus smanjio je vodstvo Ajaxa, a za izjednačenje zabio je Pierre-Emerick Aubameyang u 38. minuti.

Ajax je ponovno stigao do vodstva u 52. minuti. Strijelac je bio Kenneth Taylor, ali tu drami nije bio kraj. Aubameyang je svojim drugim zgoditkom na susretu ponovno poravnao u 78. minuti.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Silvano Vos je dobio drugi žuti karton, a Ajax je završio susret s igračem manje. Borna Sosa i Josip Šutalo odigrali su cijeli susret dok je Jakov Medić u igru ušao za Ajax u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Brighton - AEK 2:3

Senzacionalne pobjede upisivao je Brighton protekle dvije utakmice protiv Manchester Uniteda i Newcastlea, ali u Europskoj ligi su upisali iznenađujući poraz. Bolji je danas bio grčki AEK koji je u gostima šokirao pobjedom od 3:2.

AEK je došao u vodstvo golom Sidibea u 11. minuti, a Brighton dolazi do izjednačenja u 30. minuti. Strijelac za izjednačenje bio je Joao Pedro s bijele točke, ali deset minuta kasnije Grci ponovno dolaze u vodstvo golom Gačinovića.

Još jednom se Brighton vratio u egal golom iz jedanaesterca kad je u 67. zabio ponovno Joao Pedro, ali AEK se vraća u vodstvo golom Poncea u 84. minuti. U sastavu AEK nije bilo Domagoja Vide koji je izostao zbog ozljede.

Foto: EPA/Olaf Kraak

Europska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Brighton & Hove2:3AEK Atena
Ajax3:3Marseille
1Brighton & Hove 610:5+513
2Marseille 614:10+411
3Ajax 610:13-35
4AEK Atena 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!