Nogomet

Nizozemski savez donio odluku o novom terminu za prekinutu utakmicu Ajaxa i Feyenoorda

Krešimir Milić • ponedjeljak, 25.09.2023.
Nizozemski savez donio odluku o novom terminu za prekinutu utakmicu Ajaxa i Feyenoorda
Foto: EPA

Utakmica koja je proteklog vikenda prekinuta zbog navijačkih nereda nastavit će se u srijedu u 14 sati na Johan Cruyff Areni bez gledatelja. U Ajaxu se ne slažu s tom odlukom s obzirom da su tad trebali odigrati zaostalu utakmicu s Volendamom…

Loše je krenula nova sezona za Ajax, a kulminiralo je sve u nedjeljnom derbiju protiv Feyenoorda koji je prekinut u 55. minuti pri vodstvo gostiju od 3:0. Do prekida je dolazilo već u prvom poluvremenu u prvom dijelu s obzirom da su navijači Ajaxa u Amsterdamu razočarani debaklom protiv rivala bacali baklje u teren.

Igraj na utakmice Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Feyenoord je do 37. minute vodio 3:0 golovima koje su postigli Santiago Gimenez (9., 18.) te Igor Paixao (37.), a Ajax je u prvom dijelu imao tek jedan udarac u okvir. Utakmica je prekinuta u 55. minuti zbog navijačkih nereda, a nizozemski savez donio je odluku o novom terminu kad će se nastaviti.

Po njihovoj odluci utakmica će se odigrati do kraja u Amsterdamu u srijedu od 14 sati, a na stadionu neće biti gledatelja. Tom odlukom se ne slažu u Ajaxu s obzirom da su u tom terminu trebali odigrati zaostalu utakmicu s Volendamom.

Nezadovoljstvom tom odlukom izrazili su predstavnici Ajaxa i Volendama. U Ajaxu smatraju da je najranije moguće vrijeme za odigravanje derbija u studenom, a zbog odluke saveza priopćili su da razmišljaju o pravnom postupku.

FOTO: EPA/Olaf Kraak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!