Nogomet

Golem: 'Znamo koji nam je cilj, ali i koja nam momčad dolazi'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 30.09.2023.
Golem: 'Znamo koji nam je cilj, ali i koja nam momčad dolazi'
Foto: FaH

Ove nedjelje od 15:15 sati Rudeš će na stadionu u Kranjčevićevoj dočekati Rijeku, u sklopu 10. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Utakmicu protiv kluba koji je u prvom ovosezonskom dvoboju ovih klubova slavio na Rujevici 4:0, najavio je trener Toni Golem.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Svakako pozitivna vijest za Rudeš je i pobjeda u Kupu protiv Croatije iz Zmijavaca, a koja bi igračima itekako mogla pomoći posebice u psihološkom smislu.

"Je, sigurno. Kada nakon dugo vremena pobijediš u službenoj utakmici, atmosfera je odmah bolja. Mi znamo koji nam je cilj, ali i koja nam momčad dolazi. Ekipa koja je poduplana po pozicijama, odlično posložena, koja ima i odlične rezultate. S trenerom Sopićem dobila je i novu energiju. Tako da smo svjesni da nas čeka iznimno težak suparnik."

U prvoj utakmici, dok je na klupi bio trener Prosinečki, vidjelo se da Rudeš može parirati Rijeci.

"Da, vidjelo se to u prvih 20, 30 minuta. No, poslije je do izražaja došla širina kadra i kvaliteta Rijeke i znamo kako je na kraju ta utakmica završila. Međutim, došli su novi treneri i u Rijeku i kod nas, prošao je cijeli prvi krug, a s početkom drugog kruga vjerujemo da ćemo mi ipak stići do pozitivnog rezultata."

Možda bi vam Mateo Pavlović, koji je u Rudešu na posudbi iz Rijeke mogao otkriti koju tajnu iz njihove svlačionice?

"Zasad nam nije otkrio nikakvu tajnu. Mateo polako dolazi k sebi, što se natjecateljskog ritma tiče. Jer on određeni period u Rijeci nije niti trenirao s njihovom ekipom, tako da mu je nedostajalo nogometnih treninga. Sad je odigrao puno minutažu u Zmijavcima, tako ga očekujemo u sve boljim izdanjima."

Ima dosta igrača u Rijeci od kojih prijeti opasnost, a sada je momčad s Kantride i dodatno pojačao Marko Pjaca. Kako se (o)braniti?

"Ne treba puno pričati o Pjaci. Ima tu puno vrhunskih igrača. Kad pogledate samo klupu Rijeke i tko je ulazio protiv Belupa, vidi se širina, kvaliteta i moć. Jednostavno, i kada ih ne ide, onda Galešić uzme loptu, predribla sve na terenu i zabije gol. Opasnost prijeti sa svih strana. Nećemo se bazirati samo na Pjacu. Pripremamo se i vidjet ćemo kako će to izgledati."

Kako mislite protiv Rijeke? Zatvoriti se i čekati svoju priliku iz kontre ili možda ipak iznenaditi nekakvim jurišom?

"Vidjet ćemo. Protiv Lokomotive smo išli u tom smjeru, gdje nam Lokomotiva praktički nije stvorila niti jednu šansu, ali je zabila gol iz prekida. Protiv Dinama je bila priča za sebe i protiv njega je uvijek teško igrati. Sada nam dolazi Rijeka koja je jednako kvalitetna. Nama definitivno treba pobjeda i ne planiramo se samo braniti. Nama hitno treba pobjeda, jer iz prvog kruga imamo samo jedan bod. Situacija je više nego ozbiljna."

Kakvo je stanje u momčadi? Imate li ozlijeđenih?

"Lazarov i Šehić vuku posljedice s prošle utakmice protiv Dinama. Oddei i dalje nije u trenažnom procesu, golman Marković je nabio prst, tako da ćemo bez njih sastavljati momčad", završio je trener Golem.

Foto: HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!