Nogomet

Važan dvoboj u Koprivnici: Ferenčina traži prvu pobjedu, a Tomas prekid negativnog niza

Mihaela Bradovski • subota, 30.09.2023.
Važan dvoboj u Koprivnici: Ferenčina traži prvu pobjedu, a Tomas prekid negativnog niza
Foto: FaH

Zanimljiv dvoboj na rasporedu je u sklopu desetog kola SuperSport HNL-a u Koprivnici. Slaven Belupo dočekuje Osijek, a bodovi su neophodni i jednima i drugima...

Eksperiment s Ricardom Monizom nije uspio i Slaven Belupo sada traži novi uzlet. Moniz je na klupi debitirao protiv Osijeka i upisao težak poraz, ali one se i nazirao nakon loših rezultata i igara i tijekom pripremnog razdoblja.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pokušavao je sa Slaven Belupom igrati nešto što s aktualnim kadrom nije mogao igrati, potpuno je mijenjao filozofiju igre i dosta igrača izgledalo je potpuno izgubljeno. Kasnije je i on mijenjao stil igre, pokušavao se malo više prilagoditi, no bilo je to osuđeno na propast.

U klubu su se odlučili za raskid ugovora, a naslijedio ga je Roy Ferenčina koji pokušava podići momčad. Slavenov roster je dosta skroman što se tiče neke ekstra kvalitete, rupe su se krpale i nakon završetka prijelaznog roka te će za neki sud rada novog trenera trebati pričekati vrijeme iza dolazeće reprezentativne stanke.

Međutim vremena za čekanje rezultata nema. Slaven Belupo nije u idealnoj poziciji i daleko je od mjesta koja je držao prošle sezone u ovo vrijeme. Slično vrijedi i za Osijek, samo u što je on sada puno bliže vrhu nego prošle sezone u ovo vrijeme. Međutim Osječani su ušli u određenu krizu i traže izlazak iz nje.

U posljednja četiri kola nemaju niti jednu pobjedu, remizirali su protiv Lokomotive i Varaždina, a izgubili od Dinama i Rijeke. Uspjeli su u Kupu svladati Kutjevo, međutim to nije razina koja bi trebala predstavljati problem.

Današnji dvoboj važan je tako i za Slaven Belupo i za Osijek, obje momčadi traže bodove, Osječani kako bi se približili vodećima i ne izgubili još više priključak, a Slaven Belupo traži bodove za bijeg od dna.

Što su rekli

Roy Ferenčina, trener Slaven Belupa: "Po rejtingu i po tradiciji spadaju među četiri najbolje ekipe. Uložili su dosta u pojačanja, ali ne bih o njima previše, pričao bih o svojoj ekipi. Vjerujem u njih, moramo ponoviti igru protiv Rijeke, neke periode utakmice protiv Dinama gdje nas ni sreća nije poslužila. Vjerujem da će se sada okrenuti malo na našu stranu, biti opasniji za protivnički gol, ne smijemo raditi greške kao na prošloj utakmici, znamo kakav smo pogodak primili. Nadam se da ćemo biti dobri prema naprijed, imati dominaciju u igri i da ćemo osvojiti bodove."

Stjepan Tomas, trener Osijeka: "Sigurno da je imperativ veći, četiri utakmice smo bez pobjede, znam u kakvom je stanju momčad. Kada sam dolazio bili smo devet utakmica bez pobjede, ali znam kako ih pripremiti, pobijediti utakmicu i vratiti se na stare staze. Najvažnije je da budemo pravi, a što se tiče promjena tražit ćemo karaktere, igrače koji će dobro ući u utakmicu od prve minute, nametnuti se, dominirati i kontrolirati utakmicu. Kada tako krenete, onda do izražaja dođe i individualna kvaliteta koju sigurno imamo."

Mjesto, vrijeme, sudac

Koprivnica, Ivan Kušek Apač, 19:15

Sudac: Ante Čulina

Nedostaju

Slaven Belupo: Caimacov, Međimorec, Pllana

Osijek: Fiolić, Jugović, Pušić

Prošli međusobni dvoboj

U prvom susretu ovih protivnike u sezoni, na otvaranju novog osječkog stadiona, domaćin je slavio s vrlo visokih 6:1.

Prognoza

Ovo neće biti lepršava utakmica kao prva u Osijeku, moglo bi biti tvrdo i na malo golova.

FOTO - HINA, ua

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!