Košarka

Tomić prvi skakač Joventuta, poraz Spahijine Venezije

Petar Jenjić • srijeda, 04.10.2023.
Tomić prvi skakač Joventuta, poraz Spahijine Venezije
Foto: Pixsell

Krenulo je natjecanje i u Eurokupu. Ante Tomić poražen je s Joventutom od Bešiktaša, Neven Spahija izgubio je s Venezijom kod London Lionsa, dok je Roko Prkačin s Gran Canarijom slavio kod Arisa...

Pobjedu na početku sezone upisala je Gran Canaria koja je uspješno odradila teško gostovanje kod grčkog Arisa u skupini B. Španjolska ekipa slavila je rezultatom 82:66.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

AJ Slaughter predvodio je momčad s 21 poenom, dok je bez koša ostao Roko Prkačin (0/1 za tricu) za 16 minuta na terenu. Skupio je tri skoka i jednu asistenciju.

Najbolji je kod Arisa bio Roberto Tremaine Gallinat s 22 koša.

U skupini A do pobjede u gostima kod Joventuta stigao je Bešiktaš za koji je pobjednički koš ubacio Leyton Hammonds 2.9 sekundi prije kraja. Završilo je 63:62.

Yigit Arslan predvodio je goste do pobjede s 13 poena i osam skokova, dok je jedini dvoznamenkast kod Joventuta bio Andrew Andrews s deset koševa.

Ante Tomić je za nešto manje od 25 minuta dodao šest koševa (3/10 za dva), a bio je najbolji skakač ekipe sa sedam skokova. Dodao je i četiri asistencije.

U istoj skupini igra i Venezia koju vodi hrvatski trener Neven Spahija. Talijanska momčad izgubila je u gostima kod London Lionsa rezultatom 76:69.

Jedini dvoznamenkast kod pobjedničke ekipe bio je Donte Grantham s 23 koša i sedam skokova. Veneziju je predvodio Amedeo Tessitori sa 16 poena i šest skokova.

Eurokup, 1. kolo:
Aris - Gran Canaria 66:82
Joventut - Bešiktaš 62:63
London Lions - Venezia 76:69

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!