Nogomet

Kotarski branio u pobjedi PAOK-a, Livaković nije u slavlju Fenerbahčea

Petar Jenjić • četvrtak, 05.10.2023.
Kotarski branio u pobjedi PAOK-a, Livaković nije u slavlju Fenerbahčea
Foto: EPA

Završeno je drugo kolo Konferencijske lige. Nordsjaelland je visoko nadigrao Ludogorec, PAOK je na domaćem terenu u završnici svladao Eintracht, dok je Fenerbahče slavio kod Spartak Trnave...

Skupina F

Fiorentina - Ferencvaros 2:2

Dvoboj Fiorentine i Ferencvarosa nije donio pobjednika, iako je mađarska ekipa imala vodstvo od dva razlike. Mađari tako imaju četiri boda, dok je Fiorentina na dva.

Igraj utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti iz Mađarske poveli su u 25. minuti zahvaljujući pogotku Barnabasa Varge. Do drugog pogotka stigli su u 51. minuti zahvaljujući pogotku Ibrahima Cissea.

Antonin Barak postigao je pogodak za Viole u 67. minuti na asistenciju Fabiana Parisija, a potpuni povratak potvrdio je Nicolas Gonzales u 79. minuti. Međutim, njegov gol poništen je zbog zaleđa.

Josip Brekalo nije igrao za domaću ekipu koja je do boda ipak došla u sudačkoj nadoknadi. Zabio je Jonathan Ikone.

Čukarički - Genk 0:2

Jedina momčad u skupini bez bodova ostaje Čukarički koji je na domaćem terenu izgubio od Genka s 2:0. Belgijska ekipa je sada na četiri boda iz dvije utakmice.

Nakon deset minuta igre Genk je stigao do pogotka, poentirao je Bryan Heynen na asistenciju Joseph Paintsil. Asistent za prvi gol zabio je drugi, a taj je stigao iz kaznenog udarca u 21. minuti.

Skupina G

PAOK - Eintracht Frankfurt 2:1

Nakon što mu je prvi gol poništen zbog zaleđa, PAOK je poveo u 28. minuti, a zabio je Andrija Živković. Gosti su do poravnanja stigli u 68. minuti kada je zabio Omar Marmoush.

U sudačkoj nadoknadi Grci ipak dolaze do drugog gola, zabio ga je Konstantinos Koulierakis. Dominik Kotarski branio je cijeli susret za domaću ekipu, dok Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić nisu igrali za goste.

Aberdeen - HJK Helsinki 1:1

Fince je u vodstvo doveo Bojan Radulović u 59. minuti, ali bod Škotima donio je Bojan Miovski 20 minuta kasnije. I jedna i druga ekipa sada su na jednom osvojenom bodu.

Skupina H

Nordsjaelland - Ludogorec Razgrad 7:1

Nordsjaelland je potpuno razbio Ludogorec sa 7:1 i tako stigao do prve pobjede ove sezone. Bila je to potpuno jednosmjerna utakmica, a domaćin je uputio ukupno osam udaraca u okvir.

Norveška momčad dobila je penal već u drugoj minuti susreta, a nije ga propustio iskoristiti Marcus Ingvartsen. Samo šest minuta kasnije Ludogorec je poravnao na isti način, a poentirao je Olivier Verdon.

Nordsjaelland se odmah u sljedećem napadu vratio u vodstvo, zabio je Ibrahim Osman, mladi ganski nogometaš kojem je to drugi gol ove sezone. Domaćin je do kraja poluvremena zabio još dva gola, prvo je zabio Jeppe Tverskov, a zatim Benjamin Nygren

Domaćin je do petog gola stigao u 68. minuti, a loptu je u vlastitu mrežu skrenuo Son. Nygren je postigao novi gol u 74. minuti, da bi u 86. minuti za 7:1 zabio Christian Rasmussen Theodor.

Simon Sluga nije branio za gostujuću ekipu, već je gledao susret s klupe.

Spartak Trnava - Fenerbahče 1:2

Novu pobjedu u Konferencijskoj ligi upisao je Fenerbahče koji je maksimalan učinak zadržao u gostima kod Spartak Trnave. Tuska momčad slavila je s 2.1 i ostavila protivnika bez bodova na dnu ljestvice skupine.

Promjene rezultata nije bilo sve do 70. minute kada je poentirao Joshua King, a Engleza je uposlio Ryan Kent. Isti igrač postigao je i drugi pogodak svoje momčadi 11 minuta kasnije.

Spartak je smanjio zaostatk u 88. minuti preko Kelvina Oforija, no promjene rezultata više nije bilo, iako su gostima poništena dva pogotka zbog zaleđa Sebastiana Szymanskog i Dušana Tadića.

Dominik Livaković odgledao je pobjedu svoje momčadi s klupe.

FOTO: EPA/Liselotte Sabroe

Konferencijska liga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Fiorentina2:2Ferencvaros
Čukarički0:2Genk
1Fiorentina 614:6+812
2Ferencvaros 69:6+310
3Genk 68:5+39
4Čukarički 62:16-140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!