Nogomet

Zrinjski se junački branio, Aston Villa u zadnjim minutama do pobjede

Petar Jenjić • četvrtak, 05.10.2023.
Zrinjski se junački branio, Aston Villa u zadnjim minutama do pobjede
Foto: Pixsell

Nogometaši Aston Ville slavili su na svom Villa Parku protiv Zrinjskog. Jako dramatičan dvoboj otišao je na stranu domaćina zahvaljujući pogotku u 94. minuti...

Samo dvije minute prije kraja susreta, u 94. minuti, Aston Villa uspjela je slomiti otpor Zrinjskog. Engleski premierligaš slavio je s 1:0 i tako došao do prve pobjede u ovom natjecanju. Gosti su dali apsolutno sve od sebe, ali nisu izdržali.

Igraj utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sjajna šansa za Zrinjski stigla je u 15. minuti, Nemanja Bilbija ubacio je u kazneni prostor za neometanog Marija Tičinovića kojem sjajno brani Emiliano Martinez. Isti igrač okušao je novi udarac u 25. minuti izvana, no otišlo je malo iznad grede.

Gosti su se odlično postavili i nisu dopustili previše prostora kudikamo jačem protivniku. Prvu pravu priliku Aston Villa je imala u 41. minuti preko Nicola Zaniola, ali odbio je Marko Marić u korner.

Unai Emery odmah je na poluvremenu napravio tri promjene. Činilo se da je Aston Villa dobila penal u 54. minuti nakon navodnog igranja rukom Slobodana Jakovljevića, ali sudac je nakon pregleda snimke poništio svoju odluku. Domaćin je igrao kudikamo bolje u nastavku i konkretnije prijetio.

Zrinjski je ostao praktički bez ikakve šanse u nastavku suseta, domaćin je imao više od 70 posto posjeda lopte u drugom poluvremenu, a uspio je doći do pogotka u 94. minuti. Nakon jednog od brojnih ubačaja Mattyja Casha glavom je loptu u gol skrenuo John McGinn.

U drugom susretu skupine AZ Alkmaar je slavio s 1:0 protiv poljske Legije i tako došli do prvih bodova ove sezone.

U 52. minuti Nizozemci su stigli do vodećeg pogotka, a zabio ga je Vangelis Pavlidis. Domaćin je ostao s igračem manje u 66. minuti nakon izravnog isključenja Mayckela Lahda.

Konferencijska liga, 2. kolo:
Aston Villa - Zrinjski
AZ Alkmaar - Legia Varšava 1:0

FOTO: Denis Kapetanović/PIXSELL

Konferencijska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Aston Villa1:0Zrinjski
AZ Alkmaar1:0Legia Varšava
1Aston Villa 612:7+513
2Legia Varšava 610:6+412
3AZ Alkmaar 67:12-56
4Zrinjski 66:10-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!