Nogomet

U-19: Hrvatska ispustila dva gola prednosti protiv Estonije

Petar Jenjić • srijeda, 11.10.2023.
U-19: Hrvatska ispustila dva gola prednosti protiv Estonije
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na startu međunarodnog turnira U-19 reprezentacija Hrvatske odigrala je 2:2 protiv Estonije. Izabranici Siniše Oreščanina imali su dva pogotka prednosti, ali nisu ih uspjeli zadržati...

Hrvatska nogometne reprezentacija do 19 godina započela je s međunarodnim turnirom koji se igra u Zaprešiću i Lučkom. U prvoj utakmici, odigranoj u Zaprešiću, susrela se s vršnjacima iz Estonije, a susret je završio rezultatom 2:2.

Igraj na Hrvatska - Turska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon samo šest minuta igre Hrvatska je stigla do prednosti. Anton Matković pojurio je prema naprijed nakon jednog proigravanja, iskoristio nepažnju protivničkog obrambenog igrača, došao sam pred vratara i lijepo ga prebacio za 1:0.

Odmah nakon toga nova šansa, ovoga puta za Luku Kapulicu koji je glavom pucao iz blizine, no gostujući vratar odlično je otklonio opasnost. Nakon kornera koji je uslijedio Rocco Žiković pucao je malo preko gola. Do drugog gola Hrvatska je stigla u 18. minuti, a ponovno je poentirao Matković nakon proigravanja Lovre Zvonareka.

Estonci su smanjili zaostatak u 32. minuti kada je nakon kornera poentirao Oliver Cekredzi. Bio je to ujedno i konačan rezultat prvog poluvremena, a gosti su u nastavak krenuli puno bolje.

Do zasluženog poravnanja stigli su nakon točno sat vremena igre. Bila je to lijepa akcija, a nakon dotrčavanja je s pet metara loptu ponovno u gol skrenuo Cekredzi. U 64. minuti izbornik Siniša Oreščanin zamijenio je devet igrača, sve osim dvostrukog strijelca Matkovića i vratara Eugena Cibana.

U ostatku susreta rezultat se više nije mijenjao, a više prilika za treći pogodak imala je Hrvatska, no Gregor Purg bio je na mjestu. Najbliže je bio Zlatan Koščević u 88. minuti, ali pogotka nije bilo.

Dodajmo i to da će sljedeću utakmicu odigrati 14. listopada protiv Grčke, a 17. listopada protiv Bugarske.

Prijateljska utakmica U-19:
Hrvatska - Estonija 2:2

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!