Nogomet

Važan dvoboj u Budimpešti, Mađari i Srbi traže približavanje Euru

Mihaela Bradovski • subota, 14.10.2023.
Važan dvoboj u Budimpešti, Mađari i Srbi traže približavanje Euru
Foto: EPA

U sedmom kolu skupine G kvalifikacija za Europsko prvenstvo Mađarska u Budimpešti dočekuje Srbiju. Dvoboj je to dvije momčadi s vrha poretka...

Tri reprezentacije nalaze se u utrci za prva dva mjesta u skupini G kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Mađarska i Srbija imaju po deset bodova dok Crna Gora ima osam.

Igraj na Mađarska - Srbija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mađari su tu u najpovoljnijoj situaciji s obzirom da imaju utakmicu manje i do kraja kvalifikacija odigrat će četiri utakmice dok su Srbiji i Crnoj Gori preostale još tri utakmice.

Mađarska je dosad najbolje odradila posao, upisala je tri pobjede protiv Bugarske, Litve i Srbije te ima jedan remi u gostima protiv Crne Gore. Crnu Goru će ugostiti u Budimpešti jednako kao i danas Srbiju dok će još gostovati kod Bugarske i Litve.

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija primila je samo jedan pogodak i to na gostovanju u Beogradu kod Srbije i to autogol kojim je Srbija povela. No već do odmora Mađari su napravili preokret i upisali pobjedu.

Srbija pak ima i ovaj put individualno najkvalitetniju momčad, ali i dalje igra toplo-hladno. Protiv Mađarske je potpuno razočarala, ali i na gostovanju u Bugarskoj nije izgledala dobro te je bila presretna izvučenim bodom.

Dvije pobjede ostvarila je protiv posljednjeplasirane Litve te jednu protiv Crne Gore, ali morat će pokazati kako vrijedi više i protiv Mađara probati doći do pobjede.

Što su rekli

Marco Rossi, izbornik Mađarske: "Tijekom naših priprema ništa se značajnije nije promijenilo u odnosu na ono što smo radili ranije. Pred nama je važna utakmica, ali imamo ih tri u kojima moramo osvojiti šest bodova. Trudit ćemo se da ih skupimo što prije, naš cilj protiv Srbije je tri boda, ali naravno da nekada možete i izgubiti. Zato ne želim slati poruku da smo mi postali neki fenomenalan tim, da smo se na neki način promijenili. Mi smo samo posložena momčad dobrih nogometaša, naporno radimo da bi naš učinak bio bolji."

Dragan Stojković, izbornik Srbije: "Moje mišljenje se ne mijenja. Cilj svih nas, prvenstveno mene kao izbornika, je da se Srbija plasira na Euro 2024. Znam 99 posto momčadi, ali pričekajmo utakmicu. Ono što me veseli je rad, ponašanje igrača, njihov pristup obavezama i zato mislim da će dati sve od sebe da odigraju dobru utakmicu i daju zadnji atom snage. Kakva je situacija s Veljkovićem? Neće igrati. Boli ga, ne možemo računati na njega, a za Crnu Goru ćemo vidjeti. Mađarska momčad je kvalitetna, imaju neku vrstu samopouzdanja, djeluju čvrsto i organizirano, pokazali su to u Beogradu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Budimpešta, Puskas Arena, 20:45

Sudac: Francois Letexier (Francuska)

Nedostaju

Mađarska: -

Srbija: Radonjić, Veljković (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Prošli dvoboj bio je ujedno i prvi dvoboj ovih protivnika u ovom kvalifikacijama. Srbija je kod kuće upisala poraz 1:2.

Prognoza

Otvoren dvoboj koji bi mogao završiti remijem.

FOTO: EPA/ZSOLT CZEGLEDI

EP 2024., skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Bugarska0:2Litva
Mađarska2:1Srbija
1Mađarska 816:7+918
2Srbija 815:9+614
3Crna Gora 89:11-211
4Litva 88:14-66
5Bugarska 87:14-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!