Tenis

Hubert Hurkacz nakon velike drame do titule na Mastersu

Petar Jenjić • nedjelja, 15.10.2023.
Hubert Hurkacz nakon velike drame do titule na Mastersu
Foto: EPA

Poljski tenisač Hubert Hurkacz pobjednik je Masters turnira u Šangaju. U finalnom dvoboju svladao je Andreja Rubljova nakon velike borbe u tri seta...

Završen je Masters u Šangaju, a do titule je stigao poljski tenisač Hubert Hurkacz koji je u finalnom meču svladao Andreja Rubljova i tako osvojio novi turnir u svojoj karijeri.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poljak je slavio u tri seta, bilo je 6:3, 3:6, 7:6 nakon dva sata i devet minuta provedenih na terenu. Ovo im je bio peti međusobni dvoboj i treća pobjeda Hurkacza.

Jedan break odlučio je prvi i drugi set. U prvom je Poljak napravio break kod vodstva 3:2, a u drugom Rus kod vodstva 1:0. Treći set donio je izjednačen tie-break u kojem je Rubljov propustio jednu meč loptu, a njegov protivnik iskoristio svoju ukupno četvrtu.

Hurkaczu je ovo bilo osmo finale karijere na ATP razini u pojedinačnoj konkurenciji i sedma osvojena titula. Ujedno i drugi Masters nakon što je slavio u Miamiju protiv Jannika Sinnera. Jedini poraz pretrpio je prošle sezone u Kanadi.

Ruskom tenisaču ovo je bilo četvrto finale nekog Mastersa i treći poraz. U ukupno 23. finalu ostao je na 14 osvojenih titula.

Masters Šangaj, finale:
Hubert Hurkacz - Andrej Rubljov 6:3, 3:6, 7:6 (8)

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!