Tenis

Amerikanka opravdala ulogu favoritkinje i osvojila Seoul

Petar Jenjić • nedjelja, 15.10.2023.
Amerikanka opravdala ulogu favoritkinje i osvojila Seoul
Foto: EPA

Jessica Pegula pobjednica je WTA turnira koji se ovog tjedna igrao u Seoulu. U finalu je u dva seta bila bolja od Kineskinje Yue Yuan...

Novo iznenađenje nije uspjela prirediti 128. tenisačica svijeta Yue Yuan koja je igrala svoje prvo finale na WTA Touru. Kineskinja je izborila finale turnira u Seoulu, ali nije uspjela prijeći posljednju prepreku.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na drugoj strani mreže stajala je Jessica Pegula, četvrta tenisačica svijeta i prva nositeljica koja je potpuno opravdala ulogu favoritkinje te stigla do pobjede u glavnom korejskom gradu.

Američka predstavnica slavila je sa 6:2, 6:3 nakon jednog sata i 24 minute provedene na terenu. Bio im je ovo drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Amerikanke koja je iskoristila šest od deset break šansi na servis Yuan, naspram Kineskinje koja je dva puta oduzela servis.

Peguli je ovo bilo deveto finale karijere u pojedinačnoj konkurenciji te ukupno četvrta titula. Prošli tjedan poražena je u finalu turnira u Tokiju od Veronike Kudermetove, ali sada je pronašla put do titule. Na putu do nje izgubila je ukupno samo jedan set.

WTA Seoul, finale:
Jessica Pegula - Yuan Yue 6:2, 6:3

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!