Košarka

Zupcu i Šamaniću poraz u generalnim probama uoči početka nove NBA sezone

Branimir Korać • petak, 20.10.2023.
Zupcu i Šamaniću poraz u generalnim probama uoči početka nove NBA sezone
Foto: EPA

Sljedećeg tjedna počinje nova sezona u NBA ligi, a noćas su generalne probe uoči početka nove sezone imali Los Angeles Clippersi i Utah Jazz...

Polako se bližimo početku nove sezone u NBA ligi, neki su već proteklih dana odradili posljednje pripremne utakmice i posve su usredotočeni na početak sezone, neki su ih odradili noćas, a neki će to učiniti večeras.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Clippers su noćas imali generalku protiv Denver Nuggetsa i upisali su poraz 103:90. Oba trenera već su okrenuta prvim susretima u regularnom dijelu sezone, Denver će je otvoriti protiv Los Angeles Lakersa, a Clippersi protiv Portland Trail Blazersa.

Noćas su Clippersi protiv Nuggetsa pali u drugom poluvremenu gdje se Denver odvojio i otišao je do pobjede.

Već sada u odličnom izdanju je Nikola Jokić koji je upisao 25 poena, 14 skokova i osam asistencija, a po 13 poena dodali su Aaron Gordon (pet skokova) i Kentavious Caldwell-Pope.

Kod Clippersa Bones Hyland ubacio je 25 poena uz sedam skokova i šest asistencija, a po deset poena dodali su Terance Mann i Norman Powell. Ivica Zubac za 23 minute ubacio je pet poena (2/7 za dva, 1/2 slobodna) uz deset skokova i dvije asistencije.

Poraz je upisao i Jazz koji je gostovao kod Sacramento Kingsa i izgubio u tijesnom susretu 116:113.

Domaćin je u četvrtoj dionici stigao do preokreta, dotad je bio i u dvoznamenkastom zaostatku, ali u pravo vrijeme je proradio i slavio.

Kingse su predvodili Malik Monk s 23 poena i osam asistencija i Colby Jones s 19 poena. Kod Jazza Talen Horton-Tucker imao je 26 poena i osam asistencija, Collin Sexton 24 poena, pet skokova i pet asistencija, a Walker Kessler 14 poena i 15 skokova. Luka Šamanić za 12 minuta imao je tri poena (1/3 za tri) i dva skoka.

NBA:
LA Clippers - Denver Nuggets 90:103
Sacramento Kings - Utah Jazz 116:113

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!