Nogomet

Prekinut najveći grčki derbi, igrač pogođen petardom

Petar Jenjić • nedjelja, 22.10.2023.
Prekinut najveći grčki derbi, igrač pogođen petardom
Foto: EPA

Danas je bilo na rasporedu osmo kolo grčkog prvenstva. Tri utakmice su odigrane, igrali su i hrvatski nogometaši, dok je dvoboj Olympiakosa i Panathinakosa prekinut...

Derbi utakmica Olympiakosa i Panathinaikosa prekinuta je u 49. minuti nakon što je petarda pogodila igrača gostujuće momčadi Juankara koji se zagrijavao uz teren nakon čega su "Zeleni" napustili igru.

Igraj na utakmice grčkog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon gotovo dva sata utakmica je i službeno prekinuta, a rezultat je bio 1:1. Dvoboj je prekinut nakon što je Camara izjednačio stanje na semaforu. Gosti su otišli u svlačionice i odlučili da se neće vraćati. Ishod utakmice dobit će se za zelenim stolom.

Do pobjede u grčkom prvenstvu stigao je AEK koji je slavio u gostima kod Asterasa rezultatom 3:0. Tako je došao do 17 osvojenih bodova, dok je Asteras na devet manje.

Goste je u vodstvo doveo Niclas Eliasson u završnici prvog dijela, a domaćin u 52. ostao s igračem manje nakon isključenja Pepea Castana. Do kraja susreta gosti su potvrdili pobjedu preko Milada Mohammadija i Stevena Zubera.

Domagoj Vida odigrao je cijeli susret za pobjedničku ekipu, dok je Dino Grozdanić odigrao prvo poluvrijeme za domaćina.

Mrežu je sačuvao Dominik Kotarski koji je odigrao svih 90 minuta za PAOK. Njegova momčad slavila je kod kuće rezultatom 2:0 protiv Atromitosa, a oba pogotka postigao je Magomed Ozdoev.

Dodajmo i to da je Luka Capan odigrao drugo poluvrijeme za Kifisias koji je remizirao bez golova protiv OFI Krete.

Super liga, 8. kolo:
Asteras - AEK 0:3
Kifisias - OFI Crete 1:1
PAOK - Aromitos 2:0
Panathinaikos - Olympiakos 1:1 prekinuto

FOTO - EPA, OLIVIER MATTHYS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!