Nogomet

Real Madrid gostuje u Portugalu, Modrić se očekuje od prve minute

Petar Jenjić • utorak, 24.10.2023.
Real Madrid gostuje u Portugalu, Modrić se očekuje od prve minute
Foto: EPA

Večeras je pred nama utakmica trećeg kola Lige prvaka u kojoj će snage odmjeriti Braga i Real Madrid. Bit će im ovo prvi međusobni dvoboj, a od prve minute se očekuje i nastup Luke Modrića...

U drugoj utakmici trećeg kola skupine C Lige prvaka, nogometaši Brage bit će domaćini Real Madridu. Kao što je to i u slučaju susreta Union Berlina i Napolija, bit će ovo prvi međusobni dvoboj portugalske i španjolske momčadi uopće u službenim natjecanjima.

Igraj na Braga - Real Madrid na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Braga je u svoju europsku sezonu krenula domaćom utakmicom protiv Napolija, ali je nesretno izgubila 2:1 zbog autogola u završnici susreta. Ipak, u drugom kolu, nakon zaostatka od 2:0 kod Union Berlina, napravila je preokret te u sudačkoj nadoknadi stigla do sva tri boda.

U nacionalnom prvenstvu Portugala, trenutno je na četvrtom mjestu ljestvice, na 16 osvojenih bodova nakon osam odigranih utakmica. Nakon reprezentativne pauze, Braga je odigrala samo Kup utakmicu, gostovanje protiv niželigaša Rebordose, gdje je slavila s 2:0. To joj je bila peta uzastopna pobjeda u svim natjecanjima.

S druge strane, Real je uspješno krenuo u Ligu prvaka s maksimalnim brojem bodova. Nije bilo lako protiv Union Berlina na startu natjecanja, ali upisana je pobjeda od 1:0 zahvaljujući Judeu Bellinghamu i golu pretkraj susreta. Slijedilo je gostovanje kod Napolija, nije bilo lako za Kraljevski klub koji je ipak slavio s 3:2.

Po pitanju španjolske Primere, Real ima 25 bodova nakon deset kola te dijeli prvi mjesto s iznenađenjem početka sezone Gironom. Krajem rujna upravo je spomenuti klub nadigrao s 3:0 u gostima nakon čega je slijedila 4:0 domaća pobjeda protiv Osasuna. Prije tri dana na gostovanju kod Seville odigrao je 1:1.

U početnoj postavi moglo bi se naći mjesta za Luku Modrića, barem ako je suditi prema španjolskom listu "As". Hrvatski nogometaš ne skriva previše da želi igrati, a njegov ulazak u prvih 11 pojačava i vijest da je Eduardo Camavinga ranije prekinuo trening u Portugalu zbog ozljede. Čini se da bi ovaj dvoboj bio jako dobra prilika za hrvatskog kapetana.

Što su rekli

Artur Jorge, trener Brage: "Utakmica će biti posebna i ići će u povijest kluba. Igramo protiv jednog od najjačih klubova na svijetu, ali uvijek tražimo prostor da se natječemo i borimo u svakoj sljedećoj utakmici. Imat ćemo svoje prilike i morat ćemo pokušati biti efikasni u važnim trenucima."

Carlo Ancelotti, trener Real Madrida: "Ovo je velika prilika za nas, bilo bi lijepo pobijediti i u trećem kolu grupne faze. Braga je momčad koja igra dobro, koja voli imati posjed lopte i napadati, tako da će nam obrana biti od velike važnosti. Krećemo od toga i nadamo se da možemo stvoriti prednost našom kvalitetom koju posjedujemo."

Mjesto, vrijeme, suci

Estadio Municipal de Braga, Braga, 21:00

Sudac: Michael Oliver (Engleska)

Nedostaju

Braga: Gomez (pod upitnikom)

Real Madrid: Courtois, Militao, Güler (ozljede), Ceballos, Camavinga (pod upitnikom)

Zadnji susret

Do sada se nikada nisu susreli u službenim utakmicama ova dva kluba.

Prognoza

Jasno je da Real Madrid ulazi u dvoboj kao favorit, ali ipak vjerujemo da će portugalska momčad postići barem jedan pogodak.

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Union Berlin0:1Napoli
Braga1:2Real Madrid
1Real Madrid 616:7+918
2Napoli 610:9+110
3Braga 66:12-64
4Union Berlin 66:10-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!