Tenis

Tijesan poraz Donne Vekić na početku Elite Trophyja

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 25.10.2023.
Tijesan poraz Donne Vekić na početku Elite Trophyja
Foto: EPA

Na startu natjecanja za Elite Trophy poraz je upisala Donna Vekić od koje je bila bolja Kineskinja Quinwen Zheng. Ona je slavila u tri seta nakon velike borbe...

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić poražena je u srijedu u susretu 1. kola skupine "orhideja" na WTA Elite turniru u Zhuhaiju, bolja od nje je, nakon nešto manje od tri sata igre, sa 6:4, 6:7, 6:4 bila Kineskinja Quinwen Zheng.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom setu viđen je festival izgubljenih servisa, nakon što su obje igračice držale svoj početni udarac do rezultata 2:2, uslijedilo je pet "breakova" zaredom. Nažalost, Vekić je tri puta gubila svoj početni udarac, a Zheng dva, pa je Kineskinja dobila priliku za servis za set kod vodstva 5:4 koju je i iskoristila.

Drugi set je protekao u sigurnijem držanju servisa, jedine dvije "break-lopte" imala je Zheng i to kod rezultata 1:1, ali Vekić se uspjela izvući. No, u "tie-breaku" je opet viđen niz "mini-breakova", Vekić je povela sa 3:0, Zheng se vratila na 3:2, da bi od 4:4 do 6:6 igračice naizmjenično osvajale poene.

No, nakon što je osvojila poen za 7:6 i izborila drugu set-loptu Vekić je poravnala rezultat u meču nakon velikog promašaja Kineskinje.

U trećem setu Vekić je oduzela servis Kineskinji i povela sa 2:1, no onda je Zheng vratila servis i izjednačila na 4:4. Na kraju je Zheng oduzela servis Vekić i za 6-4. čime je osigurala pobjedu.

Vekić će u četvrtak odigrati svoj drugi susret u skupini protiv Latvijke Jelene Ostapenko.

Elite Trophy, Zhuhai:
Qinwen Zheng - Donna Vekić 6:4, 6:7 (6), 6:4

FOTO: EPA/ISABEL INFANTES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!