Nogomet

Jakirović: 'Ozljede su nas masakrirale, sve je krenulo od Astane, nikako se ne možemo vratiti'

Branimir Korać • četvrtak, 26.10.2023.
Jakirović: 'Ozljede su nas masakrirale, sve je krenulo od Astane, nikako se ne možemo vratiti'
Foto: Damir Senčar/HINA

Sergej Jakirović još jednom je nakon susreta bio razočaran. Dinamo je ponovno poražen, ovaj put od Viktorije u trećem kolu Konferencijske lige...

Dinamo je jednostavno odigrao loše, nije radio ono što je trebao i Viktoria je uzela pobjedu. Sergej Jakirović još jednom nije mogao biti zadovoljan.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Još jedna teška večer. Nisam bio zadovoljan prvim dijelom gdje smo imali loš protok lopte, Česi su nas dobro kontrolirali. Tražili smo dubinu od Špikića i Emrelija jer imaju sporiju zadnju liniju, ali nismo to prepoznavali. Jedino što smo imali Bulatove iz prekida, a imali smo sreće kada nisu iskoristili svoju priliku. Na poluvremenu smo se malo presložili, ali kako su Špikić i Moharrami iz ozljede, nisu više mogli pa smo ubacili stopera da otvaramo s tri dolje. Žao mi je šanse Vidovića, takvo što smo tražili, ali nije ušla. Tražili smo što više udaraca da stavimo njihovog mladog vratara pod pritisak, no nismo pogodili. Malo mi je prelagan kazneni udarac, očekivao sam i malo čvršći kriterij, ali dobro, čovjek je dobro sudio. Kasnije je sve bilo stihijski, gol kao da je za nas začaran."

Dinamo i dalje može proći u nokaut fazu i dohvatiti treće mjesto, ali jednostavno ne izgleda dobro i mora se dramatično podići.

"Nije bezizlazna, ali moramo pokazivati više, imati više samopouzdanja. Ja preuzimam sve na sebe, nije problem, želim da uživaju u nogometu i da radimo stvari s treninga. Kada dođe utakmica onda krenu neke čudne reakcije, zakompliciramo sve, dug nam treba da nađemo dobro rješenje, volio bih da sve to radimo puno brže."

Jakirović smatra kako su ozljede krivac za sve ovo što se događa.

"U pripremi utakmice znali smo njihove mehanizme, dosta su čvrsti, agresivni i kompaktni, dugo su zajedno i zna se tko što radi. Nas su ozljede masakrirale. Nakon rujna koji smo prošli bez ogrebotine, sve je počelo od Astane kada su se ozlijedili Ristovski, Špikić, Petković, nikako se ne možemo vratiti u pravi momentum", kaže Jakirović i dodaje:

"Samo se mi sami možemo izvući. Otkako sam došao dao sam svima da igraju, ne mogu vjerovati da toliko ovisimo o Bruni. On čini suigrače boljima, probavamo sa svima, ali gol kao da je začaran. I kada izradimo, ne možemo zabiti."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Konferencijska liga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Ballkani1:2Astana
Dinamo0:1Viktoria Plzeň
1Viktoria Plzeň 69:1+818
2Dinamo 610:5+59
3Ballkani 63:7-44
4Astana 64:13-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!