Nogomet

Union Berlin u DFB Pokalu traži prekid velike serije poraza

Mihaela Bradovski • utorak, 31.10.2023.
Union Berlin u DFB Pokalu traži prekid velike serije poraza
Foto: EPA

Stuttgart u šesnaestini finala DFB Pokala na svom terenu igra protiv Union Berlina. Union Berlin je u očajnoj formi i pod hitno treba bilo kakvu pobjedu...

Union Berlin ima čak deset uzastopnih poraza u svim natjecanjima. Nakon što je ušao u sezonu s tri vezane pobjede, sreća se okrenula i sada je u velikom nizu poraza.

Igraj na Stuttgart - Union Berlin na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ništa nije govorilo početkom sezone da bi se Union Berlinu ovo moglo dogoditi, ali od pobjede 4:1 kod Darmstadta, ne zna za pobjedu, ne zna čak niti za remi i nalazi se u jako teškoj situaciji.

Rijetko koji trener bi izdržao ovakav niz poraza, ali Urs Fischer je i dalje na klupi iako je pritisak ogroman. No svjesni su u Unionu da je bilo utakmica u kojima im je sreća okrenula leđa, posebno u Ligi prvaka gdje su sva tri poraza došla kao splet nesretnih okolnosti.

U klubu očekuju da se serija okrene na njihovu stranu i da im se vrati za poraze za koje smatraju da im se nisu trebali dogoditi. No, u čekanju vrijeme prolazi, na ruku ne idu niti problemi s ozljedama i situacija je u biti sa svakim danom sve teža.

Stuttgart je pak u potpuno drugačijoj situaciji. Proteklih sezona je balansirao između ostanka u ligi i ispadanja, nije bio u laganoj situaciji, ali sada se sve promijenilo i ove sezone izgleda jako dobro.

Od početka sezone u svim natjecanjima Stuttgart je odigrao je deset utakmica te upisao osam pobjeda i dva poraza. Posljednji poraz stigao je za vikend u Stuttgartu 2:3 protiv Hoffenheima.

Što su rekli

Sebastian Hoeness, trener Stuttgarta: "Union Berlin je stvarno dobra momčad koja je s razlogom izborila Ligu prvaka. Moramo biti svjesni kako će bez obzira na dosadašnji tijek sezone napraviti sve da dođu do pravog rezultata u ovom natjecanju. Svi smo svjesni da vrijede puno više od posljednjih rezultata koje ostvaruju."

Urs Fischer, trener Union Berlina: "Želimo pokazati borbeni duh i napraviti sve da ostvarimo prolaz bez obzira bilo to u 90 ili 120 minuta. Važno je da ostanemo momčad, da se nastavimo boriti kao jedan, ne smijemo dopustiti da nas protivnik navuče u zamku. Stuttgart je tamo gdje smo mi bili prošle sezone i znamo s koliko samopouzdanja igra. Zato moramo biti hrabri i boriti se do zadnje minute."

Mjesto, vrijeme, sudac

Stuttgart, MHPArena, 18:00

Sudac: Stegemann

Nedostaju

Stuttgart: Guirassy, Bedlow, Vagnoman

Union Berlin: Khedira, Fofana, Doekhi, Juranović, Schafter

Prošli međusobni dvoboj

Ovi protivnici sastali su se nedavno u prvenstvu, a Stuttgart je u Berlinu glatko slavio s 3:0. Guirassy, Silas i Undav bili su strijelci.

Prognoza

Union Berlin je u jako lošoj seriji, Stuttgart je u odličnoj fazi i sve govori kako bi domaćin trebao proći dalje, međutim neće to biti jednostavno.

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!