Košarka

Zadrani žele ostati stopostotni, Split pokušava prekinuti negativan niz

Branimir Korać • četvrtak, 02.11.2023.
Zadrani žele ostati stopostotni, Split pokušava prekinuti negativan niz
Foto: FaH

Prošlosezonski finalisti doigravanja hrvatskog prvenstva za košarkaše, Zadar i Split, sastaju se u sklopu sedmog kola. Pobjedu žele i jedni i drugi...

Iako je u sezonu ušao s dva vezana poraza u Podgorici u ABA ligi, Zadar je vrlo brzo okrenuo priču i počeo prikazivati igre kakve su se od njega i očekivale. Trenutno je u oba natjecanja u seriji od sedam uzastopnih pobjeda, a samo u jednom susretu nije slavio dvoznamenkastom razlikom. Bilo je to u susretu protiv Bosca u prošlom kolu.

Igraj na Zadar - Split na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trebao je to biti najlakši susret, ali Zadar je imao loš ulazak u utakmicu, domaćinu su narasla krila i sa svakom minutom imao je sve više samopouzdanja, a gosti su se našli u problemu. Ipak na kraju su svojom kvalitetom uspjeli izvući pobjedu, ali Danijel Jusup nikako nije bio zadovoljan.

Još nezadovoljniji bio je Slaven Rimac čija je momčad izgledala neshvatljivo loše i bezvoljno protiv okrnjene Cibone. Bio je to susret u kojem se očekivalo da će Split svojom širinom i kvalitetom slomiti otpor gostiju, ali reagirao je izuzetno loše.

Rimčevi igrači moraju se podići, takvo izdanje ne smiju ponoviti protiv Zadra jer neće dobro proći ni u ovom dvoboju. Čeka ih vrlo težak posao i morat će biti u svom najboljem ovosezonskom izdanju ako misle nešto napraviti.

Ono što je plus je povratak Shannona Shortera koji se našao na tržištu, Split je reagirao, postignut je dogovor i momčad je dobila nadogradnju. Shorter je kvalitetan i iskusan igrač, jedan od nositelja iz prošle sezone, a u Splitu jasno znaju što donosi i što od njega mogu dobiti.

S druge strane neki igrači su još odsutni zbog ozljeda, Krešimir Ljubičić gotovo sigurno neće nastupiti, a Lovro Gnjidić je pod velikim upitnikom.

Što su rekli

Danijel Jusup, trener Zadra: "Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i osvježimo. Zadnja utakmica protiv Bosca pokazala je da ako nismo koncentrirati možemo izgubiti od zadnjeg. Nadam se da smo nešto naučili iz te utakmice i da ćemo uz nešto drugačiji pristup drugačije i izgledati na parketu. Svi su zdravi. Što dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji: naša prednost je dosta igrača od lani, njihova entuzijazam i glad igrača koji se žele dokazati u novoj sredini. Pokušavamo se cijelo vrijeme fokusirati na sebe i baviti svojim problemima. Gledao sam tu utakmicu, Split je veliki klub i neće se dopustiti da potone. Iskazali su ambicije za osvajanjem trofeja, dovođenje Shortera to potvrđuje."

Slaven Rimac, trener Splita: "Očekuje nas izuzetno teška i zahtjevna utakmica protiv Zadra s obzirom da još uvijek imamo probleme s ozljedama, da Ljubičić neće igrati sigurno, a Gnjidić je upitan, ako će i moći pomoći bit će to u manjoj minutaži. Moramo igrati puno bolje, odigrali smo katastrofalnu utakmicu protiv Cibone. Nadam se da je igračima jasno da je s lošim pristupom, bez energije, bez koncentracije, nemoguće igrati čak i protiv ekipe koja dođe s petoricom igrača. To smo ukazivali u posljednja dva dana, nadam se reakciji igrača."

Mjesto, vrijeme

Zadar, KC Krešimir Ćosić, 19:00

Prošli međusobni dvoboj

Prošli susret bio je ujedno posljednji u finalnoj seriji PH, Zadar je tu proslavio titulu prvaka. U Višnjiku je slavio s ogromnih 99:62.

Prognoza

Zadar je favorit u svojoj dvorani, u to nema dvojbe, u dobroj je formi i tražit će pobjedu.

FOTO: HINA/ Zvonko KUCELIN

Premijer liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Zadar88:80Split
DepoLink Škrljevo85:89Zabok
Alkar83:95Bosco
Dubrava74:78 *Dubrovnik
Dinamo Zagreb83:80Šibenka
Cibona78:68Cedevita Junior
1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!