Nogomet

Ajax dočekao pobjedu, Šutalo odigrao cijelu utakmicu

Petar Jenjić • četvrtak, 02.11.2023.
Ajax dočekao pobjedu, Šutalo odigrao cijelu utakmicu
Foto: EPA

Nogometaši Ajaxa stigli su do pobjede protiv Volendama u zaostaloj utakmici Eredivisie. Na domaćem terenu slavio je rezultatom 2:0...

Nakon pobjede protiv Heraclesa na startu sezone, Ajax je upao u već dobro nam znanu krizu i u sljedećih sedam utakmica nije upisao nijedno slavlje. Zbog toga je pao na posljednje mjesto ljestvice.

Igraj na utakmice Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danas mu je u goste, u zaostaloj utakmici trećeg kola, stigao Volendam, momčad koja je trenutno konkurent na ljestvici. Svakom nizu dođe kraj, pa je tako i ovom negativnom Ajaxovom.

Kopljanici su do vodstva stigli u 57. minuti, Brian Brobbey odigrao je za Stevena Bergwijna koji se izborio za prostor za udarac i lijepo pogodio pod gredu.

Potvrdu osvajanja tri boda donio je Chuba Akpom u 89. minuti, deset minuta nakon što je ušao u igru. Time se Ajax odmaknuo s posljednje pozicije te sada ima osam bodova iz devet utakmica.

Josip Šutalo odigrao je svih 90 minuta za Ajax koji prvi put još od 3. rujna nije primio gol. Jakov Medić ostao je na klupi, dok Borna Sosa nije u kadru.

Eredivisie, 3. kolo:
Ajax - Volendam 2:0

FOTO: EPA/Olaf Kraak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani02.11.2023. u 23:02
    Eto ne valja Šutalo, ne zna pričat engleski
    Bogomdani