Nogomet

Jakirović: 'Zadnjih šest bodova u Europi smo izgubili iz dva kaznena udarca koji su jako upitni'

Branimir Korać • četvrtak, 09.11.2023.
Jakirović: 'Zadnjih šest bodova u Europi smo izgubili iz dva kaznena udarca koji su jako upitni'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Dinamo je upisao poraz u Plzenu gdje je bolja bila Viktoria koja je slavila s 1:0. Dogodilop se vrlo slično kao u Zagrebu, kazneni udarac iz kojeg je Dinamo slavio.

Kazneni udarac za Viktoriju dosuđen je zbog igranja rukom Mišića, a Sergej Jakirović smatra kako to nije bilo za kazneni udarac.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Od prve sekunde nismo imali ravnopravan kriterij, sve što je bilo za njih, za nas nije vrijedilo. Ne znam kako objasniti Mišićevu ruku, ako čovjek skoči, po inerciji diže ruke u zrak, ovaj iza njega je metar i dovoljno je pogoditi glavom u ruku da sviraš penal. On njega ne vidi i da toi bude kazneni udarac."

S druge strane Dinamo nije dobio kazneni udarac sredinom drugog dijela, točnije je, ali je nakon pregleda snimke odluka promijenjena.

"U drugom dijelu dobili smo sa Sučićem i Kulenovićem na živosti, imali smo inicijativu i pritiskali cijelo vrijeme, a mislim da Viktoria nije imala ništa. Ne mogu vjerovati da se na Baturini nije gledala situacija gdje je svladan golman i ima prazan gol, guran je s leđa i pokupio ga je golman. To se uopće nije gledalo nego neka ruka za koju ni ne znam što se dogodilo. Na kraju smo uspjeli zabiti gol, vidio sam snimku i povučene linije, nemam pojma kako je to procijenjeno kao zaleđe. Ako ćemo gledati ramena i stražnjicu protivničkog igrača... Ostaje žal, razočarani smo, gorko je, ali nema vremena za kukanje, čeka nas Rijeka."

Računica za prolaz je jasna.

"Znali smo da moramo svakako pobijediti Astanu i Ballkani, moramo sve napraviti da ih i pobijedimo i prođemo grupu", kaže Jakirović i dodaje:

"Danas smo bili dosta čvršći u odnosu na prošle utakmice. Zadnjih šest bodova u Europi smo izgubili iz dva kaznena udarca koji su jako upitni. To nisu nogometni kazneni udarci."

Dinamo je izgubio samopouzdanje i nikako se ne može izvući iz ove teške situacije.

"Imali smo dosta otežavajućih okolnosti u smislu ozljeda, vidi se na nekim igračima koji se vraćaju nakon ozljede da se muče. Moramo pronaći snage i podići se jer to samo mi možemo, ne može nitko umjesto nas odigrati nego samo igrači koji su tu. Svjesni su toga."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Konferencijska liga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Astana0:0Ballkani
Viktoria Plzeň1:0Dinamo
1Viktoria Plzeň 69:1+818
2Dinamo 610:5+59
3Ballkani 63:7-44
4Astana 64:13-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!