Ostali sportovi

Hrvatski ragbijaši upisali uvjerljivu pobjedu protiv Ukrajine

Sportnet, Branimir Korać • subota, 11.11.2023.
Hrvatski ragbijaši upisali uvjerljivu pobjedu protiv Ukrajine

Trijumf protiv Ukrajine s bonus bodom ostvarili su hrvatski ragbijaši pred tisuću gledatelja u Makarskoj...

Hrvatska je reprezentacija u drugoj utakmici Trophy divizije europskog Kupa nacija u Makarskoj, pred gotovo tisuću gledatelja, pobijedila Ukrajinu s čak 41:5 (27:0) i tako osvojila bonus bod zbog barem tri zgoditka više od suparnika.

Na vrlo teškom, blatnom terenu, nakon što ga je kiša natapala gotovo cijelu noć i jutro, otežano je bilo i pucati nogom i hvatati loptu i trčati, ali naši su ragbijaši u svemu tome nadvisili Ukrajince. U ovom slučaju formalno domaćine.

Matej Buljanović prvi se put našao u početnoj postavi reprezentacije i odmah je u četvrtoj minuti to začinio polaganjem, nakon odlične akcije Svaguše i Grčića.

Blato je već nakon desetak minuta prekrilo brojeve i cijele dresove igrača i posve je otežalo pucanje nogom pa su Newton i Kosarijev promašili prva tri pretvaranja odnosno kaznena udarca. U 18. minuti Majstorović je dobio žuti karton pa je Hrvatska na deset minuta ostala s igračem manje, ali ni to nije zaustavilo iznimno motivirane "kockaste", koji nisu dali ni trenutka predaha Ukrajincima.

U 21. minuti Newton je zabio i drugi zgoditak za nas, nakon prodora Pavlovića i lukavstva kapetana Jurišića, a u 27. je Newton namjestio nogu te pogodio kazneni udarac za 13:0. U 30. je Buljanović zabio, a Newton pretvorio za 20:0, a u zadnjoj akciji poluvremena opet je prošao mladi mladostaš, a Newton još jednom pretvorio za visoko vodstvo 27:0.

Naši su odbili pritisak Ukrajinaca na početku nastavka, dvaput im uzimali loptu na nekoliko metara od linije, a onda je Perica u 64. minuti pobjegao i zabio te Newton pretvorio za 34:0. Karaševič je u 72. smanjio na 34:5, u 77. je opet pobjegao Perica, a Majstorović je pretvorio za konačnih 41:5. I veliko slavlje blatnih junaka!

"Ponosan sam na momke jer bili su pod velikim pritiskom nakon poraza u Češkoj. Bio sam zabrinut kad sam vidio kišu i stanje terena jer Ukrajinci imaju najjači skup u našoj skupini, ali zaustavili smo ih i pametnom igrom došli do pobjede u vrlo teškim uvjetima" rekao je izbornik Anthony Poša.

U drugoj današnjoj utakmici Švicarska je kao gost pobijedila Litvu 31:17.

Poredak nakon dva kola: Švicarska 8, Češka 5, Hrvatska 5, Litva 4, Švedska 4, Ukrajina 0.

Iduće subote, 18. studenoga, u Makarskoj Hrvatska će ugostiti Švedsku.

Foto: Berislav Rožman/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!