Ostali sportovi

Mladost i Mursa poraženi u izjednačenim mečevima na startu MEVZA lige

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 14.11.2023.
Mladost i Mursa poraženi u izjednačenim mečevima na startu MEVZA lige
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U prvoj ovosezonskoj utakmici Srednjeeuropske MEVZA lige aktualni prvak Hrvatske Mladost je kod kuće igrala sa šestoplasiranom ekipom Prvenstva Austrije, Zadrugom Aich/Dob i izgubila 2:3 (20:25, 25:21, 25:19, 21:25, 15:17) nakon što su vodili sa 2-1 u setovima.

Gosti su bolje otvorili susret, i poveli nakon početnog ispitivanja snaga sa 15:10, nakon serije 7:1. Trener Mladosti Ratko Peris do tada je već iskoristio oba time outa, no nije uspio u naumu da zaustavi goste u jurišu ka osvajanju prvog seta. Na kraju je bilo 25:20 za Austrijance, a Peris je već u tom setu probao izmjenama pronaći raspoložene igrače, pa je umjesto prvog tehičara Goča ušao Ivić, a Eckera je zamijenio Repek. Uzgred, mladi Jakopec započeo je susret na poziciji srednjeg blokera umjesto standardnog Gajića.

Igraj na utakmice MEVZA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S istom postavom koja je završila prvi set Mladost ulazi u nastavak susreta. Domaći su stalno u blagoj rezultatskoj prednosti, dovoljno da goste natjeraju na riskantnije poteze i veći broj pogrešaka, pa trener Zadruge Muraurer kod 17:12 traži minutu odmora. Serijom 6:1 Mladost ima 20:13 no umjesto mirne završnice dozvoljavaju suparniku približavanje na 23:20, pa na kraju osvajaju set sa 25:21.

S tom do sada rijetkom viđenom postavom Mladost dobija i treći set. Nakon vodstva gostiju od 7:4 domaći rade seriju 4:0 i prelaze u vodstvo od 8:7, potom i 14:11 i 22:17 za konačnih 25:19 i 2-1 u setovima. Nezaustavljiv je do tada korektor domaćih Gabrijel Cvanciger s već 21 poenom nakon tri seta (26 na kraju).

Momčad Zadruge u četvrtom setu prisiljava domaće na prvi time out već kod rezultata 6:3. Kod 4:9 Peris u igru vraća organizatora igre Goča, a kod 6:11 traži i drugi time out. Na drugoj se strani razigrao tehičar Gomez. Kod 13:20 umjesto Vlašića ulazi po prvi puta u susretu Stanković, ali Mladost nije mogla izbjeći gubitak četvrtog seta, na kraju je bilo 25:21 za goste i ušlo se u rulet petog seta.

Mladost gubi energiju kako susret odmiče, puno je grešaka u njihovoj igri pa su u tom posljednjem setu od početka u podređenom položaju te moraju stizati rezultat. Gosti su se razigrali, pogotovo Camino koji je preuzeo ulogu lidera, vode s 5:2 a na promjenu strana odlaze s prednošću od 8:5. Peris ponovno vraća u igru tehničara Ivića i Mladost okreće rezultat u svoju korist, na 13:12. No, gosti se ne predaju, igra se bespoštedna borba za svaki poen, a na kraju više sreće imaju gosti kojima pripada taj period igre sa 17:15, za konačnih 3-2 nakon dva sata i 14 minuta igre.

Nakon utakmice Marko Repek, koji je imao osam poena, rekao je kratko:

"Mislim da je na kraju presudilo njihovo iskustvo, mi smo ipak puno mlađa momčad od njih. Šteta što to nismo riješili u svoju korist, vodili smo s 2-1, no tada je došlo do nekog nepotrebnog opuštanja, oni su uhvatili priključak i na kraju zaslzuženo pobijedili."

Poraz je upisala i Mursa koja je na turniru u mađarskom Szekesfehervaru poražena od slovačkog Spartaka Myjave s 3:1 (22:25, 25:21, 25:22, 25:20).

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!