Nogomet

Dalić: 'Moramo biti zadovoljni kako je bilo, ali ne uživati'

Petar Jenjić • subota, 18.11.2023.
Dalić: 'Moramo biti zadovoljni kako je bilo, ali ne uživati'
Foto: EPA

Nakon pobjede protiv Latvije svoj je komentar dao izbornik Zlatko Dalić. Izrazio je zadovoljstvo nakon pobjede, pohvalio igrače, ali da su sada svim mislima usmjereni na Armeniju...

Izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je današnju utakmicu i pobjedu protiv Latvije za Novu TV.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dva gola na početku, dobro smo otvorili susret s dosta samopouzdanja pa je priveli mirno i uspješno. U situaciji smo koju smo željeli, sami o sebi odlučujemo. Dobra, sigurna utakmica, malo opuštanja u nekim trenucima, ali trebali smo to, čini mi se, i prije riješiti. Momcima mogu čestitati."

Obrana je dobro igrala.

"Vidjet ćemo, njih obojica (Erlić i Šutalo) "bili su sigurni u duelu i skoku, svim tim rješenjima prema natrag. Joško je imao par lošijih dodavanja, ali nismo primili gol niti su imali šansu. Ovakve utakmice su teške. Malo sam bio ljut na poluvremenu jer se događa da nakon nekog prekida ili kornera primiš gol, ali ovo smo riješili i sada smo mislima s Armenijom u Zagrebu."

Lovro Majer zabio je pogodak, kao i Andrej Kramarić.

"Lovro je igrao doro, mi smo od njega tražili da stoji široko i ulazi unutra. To je dobro radio, zabio je i namjestio. Bio je jako dobar danas. On i Kramarić vratili su se nakon duge pauze, nijedan nema dovoljno minuta u klubovima. Kramarić se opet našao u pravoj poziciji, paše mu više kada je oko špice i kada on ulazi u prazan prostor. Dobio je neki ritam, imamo rješenja i moramo biti zadovoljni kako je bilo, ali ne uživati, čeka nas taj korak u Zagrebu."

FOTO: EPA/TOMS KALNINS

EP 2024., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Armenija1:1Wales
Latvija0:2Hrvatska
1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!