Nogomet

Budimir: 'Jedan od najdražih golova, htio bih uživati u današnjem danu'

Petar Jenjić • utorak, 21.11.2023.
Budimir: 'Jedan od najdražih golova, htio bih uživati u današnjem danu'
Foto: Damir Senčar/HINA

Ante Budimir prokomentirao je pobjedu protiv Armenije i svoj pogodak za plasman na Euro. Pogodak je posvetio mami, supruzi i bakama, a sutra se vraća u klub i nastojat će biti spreman za sljedeće izazove...

Junak pobjede Hrvatske bio je Ante Budimir koji je postigao jedini pogodak u slavlju nad Armenijom. Nakon utakmice očekivano je bio presretan.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Emocije su maksimalne, velika utakmica, ponovno smo na velikom natjecanju. Presretan sam što sam mogao biti ovdje i sudjelovati. Za napadača nema ljepše, nego zabiti. Idemo na veliko natjecanje."

Kome je posvetio pogodak?

"Moji doma, mama, žena, bake. Nekad one ne razumiju i ne vide nešto pa pitaju gdje je gol. Danas će vidjeti nešto konkretno od mene i njima bih posvetio ovaj pogodak. Pokušavali smo cijelu utakmicu, jednostavno su se Armenci postavili dobro s pet igrača nazad. Disciplinirani su s dobrim golmanom."

Armenija je odigrala dobro obrambeno.

"Uvijek smo bili opasni kad bismo brzo promijenili stranu, osjetio sam prostor i pogodio. Znao sam što želim i gdje trebam napasti. Prekrasan osjećaj."

Još od utakmice u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Brazila nije bio na terenu u dresu reprezentacije.

"Pomiješane emocije, jedna profesionalna, jedna navijačka. Uvijek se trudiš biti dio reprezentacije, a veseliš se uspjesima. Vratio sam formu, ušao u ritam koji izbornik od mene očekuje. Presretan sam. Jedan od najdražih golova, ostat će mi u sjećanju. Htio bih uživati u današnjem danu, ovo je velik uspjeh, a od sutra me čeka klub i Osasuna. Jasno je svima nama što trebamo raditi. Sutra se vraćamo u klub i dati maksimum od sebe. Okupljanja će doći i nastojat ću biti spreman."

Očekivanja od Eura.

"Hrvatska je uvijek konkurentna na velikom natjecanju, znamo što želimo i ne sumnjam da će tako biti u Njemačkoj. Tamo smo, s našim narodom među nama, a na terenu ćemo se potruditi da uživamo u nogometu", dodao je za Novu TV.

EP 2024., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Hrvatska1:0Armenija
Wales1:1Turska
1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!