Rukomet

Rukometaši Nexea u Danskoj traže potvrdu statusa lidera skupine

Branimir Korać • utorak, 28.11.2023.
Rukometaši Nexea u Danskoj traže potvrdu statusa lidera skupine
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Nexe od početka sezone izgleda odlično i dominantno, a sada ga čeka najveće iskušenje u skupini Europske lige. U gostima kod danskog Skjerna tražit će pobjedu vrijednu prvog mjesta...

Nexe je u skupini Europske lige zasad savršen, odigrao je četiri kola i upisao jednako toliko pobjeda i to sve pobjede vrlo uvjerljivo. Koliko su jači od konkurencije, najbolje govori podatak da su se Našičanima najviše približili Slovaci iz Považske Bystrice koji su poraženi u Našicama 35:28.

Igraj na Skjern - Nexe na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Da je trebalo slaviti uvjerljivije, Našičani bi to i napravili, razlika u kvaliteti je uistinu osjetna. Ne samo Slovaci, niti Skjern i Braga nisu se mogli nositi s Nexeom.

Možda je malo iznenadilo kolikmo je Nexe izdominirao prvim susretom protiv Skjerna. Riječ je o dobroj momčadi, uostalom dokazao je to Skjern u naredna tri susreta u skupini gdje je upisao pobjede.

Međutim taj dvoboj samo je potvrdio kako je Nexe dolaskom nekolicine iskusnijih igrača na čelu sa Štrlekom i Bezjakom dodatno dobio na kvaliteti i iskustvu igranja na najvišoj razini te je znatno kvalitetniji nego prošle sezone.

Gostovanje kod Skjerna bit će pravi ispit, Danci će sigurno htjeti pokazati kako vrijede puno više od onog što su pokazali u prvom susretu, ali Nexe traži pobjedu i ne pristaje na ništa manje od toga.

S dobrim igrama ambicije su još malo porasle i Tamše i njegovi igrači žele još jednom potvrditi klasu protiv neugodnog protivnika.

Što su rekli

Branko Tamše, trener Nexea: "Pred nama je veliki izazov, utakmica u Danskoj protiv sjajne momčadi Skjerna. Tipična skandinavska momčad koja puno trči i ima vrlo brzu tranziciju lopte te kontrama i polukontrama nemilosrdno kažnjava svaku pogrešku protivnika. Zbog toga ćemo morati igrati vrlo smireno i pametno, sa što manje tehničkih pogrešaka i pokušati odigrati onako kako smo igrali u prvoj utakmici u Našicama. Jedan od ciljeva bit će raditi čim više prekida što neće biti nimalo lako jer kao što sam rekao imaju izuzetno brz protok lopte, tako da ćemo u fazi obrane trebati maksimalnu koncentraciju svih 60 minuta. Danci će se sigurno htjeti osvetiti za težak poraz u Našicama, ali imamo i mi svojih želja koje namjeravamo ostvariti na terenu, a ako se igrači budu držali plana, mislim da možemo postići naš cilj."

Mjesto, vrijeme, suci

Skjern, Skjern Bank Arena, 18:45

Suci: Titouan Picard, Pierre Vauchez (Francuska)

Prošli dvoboj

Nexe je u prvom kolu u Našicama bio vrlo uvjerljiv i slavio je s 39:25. Odigrao je sjajan meč i odnio visoku pobjedu.

Prognoza

Bit će ovo sigurno ravnopravniji dvoboj nego onaj u Našicama, a Nexe je sposoban za novu pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!