Nogomet

Drama u skupini F: Sve je i dalje otvoreno, Milan i Borussia igraju za važne bodove

Branimir Korać • utorak, 28.11.2023.
Drama u skupini F: Sve je i dalje otvoreno, Milan i Borussia igraju za važne bodove
Foto: EPA

U skupini F Lige prvaka u petom kolu Milan dočekuje na San Siru Borussiju iz Dortmunda. I jednima i drugima računica je jasna, gužva u skupini je velika, ostala su samo dva kola i moraju tražiti pobjedu.

Prvoplasirana momčad skupine F je dortmundska Borussia koja ima sedam bodova, a posljednjeplasirani Newcastle ima svega tri boda manje, Potpuno je jasno kako u skupini vlada velika gužva i svaki bod je bitan.

Igraj na Milan - Borussia na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No, nitko nije u situaciji da se može u ovom trenutku zadovoljiti bodom, momčadi su izjednačene, visoke kvalitete i moraju pronaći put kako doći do pobjeda ako žele izboriti osminu finala.

Borussia se uspjela oporaviti nakon poraza na startu Lige prvaka kod PSG-a, nakon toga je remizirala kod kuće protiv Milana pa je dva puta slavila protiv Newcastlea.

Ako treba nešto izdvojiti, onda je to prvo poluvrijeme Borussije u Newcastleu gdje je odigrala izvrsno i to je igra s kojom ima mjesto u osmini finala. U Milanu će joj biti teže, očekuje je čvrst protivnik koji nije u najidealnijoj situaciji i traži osim bodova i izlazak iz krize.

Sve su glasnije kritike prema onome što pokazuje momčad Stefana Piolija, mediji su pozivali Piolija na odgovornost. U posljednje tri utakmice ipak je ostao neporažen i treba mu dobar rezultat i protiv Borussije da se "vrati u sedlo".

U ta tri nastupa upisao je pobjede protiv PSG-a u Ligi prvaka te Fiorentine u prvenstvu dok je remizirao kod Leccea što je nepotreban kiks. Borussia je pak u prošlom kolu svladala imenjakinju iz Mönchengladbacha.

Što su rekli

Stefano Pioli, trener Milana: "Moramo ponoviti nastup iz dvoboja protiv PSG-a u kojem smo slavili s 2:1. Odigrali smo utakmicu na vrlo visokoj razini. Imamo dovoljno samopouzdanja i volje i patiti u tom dvoboju jer znamo da će i Borussia imati svojih trenutaka. Bit ćemo spremni, znamo što nam je činiti."

Edin Terzić, trener Borussije: "Znamo da si ne smijemo priuštiti veliki broj pogrešaka protiv ovakvog protivnika. Spremni smo za to kao i za izlazak na ovaj povijesni stadion. Sretni smo što imamo prilike igrati ovdje i moramo od početka biti spremni na najvišu razinu nogometa."

Mjesto, vrijeme, sudac

Milano, San Siro, 21:00

Sudac: Istvan Kovacs (Rumunjska)

Nedostaju

Milan: Ismael Bennacer, Mattia Caldara, Pierre Kalulu, Rafael Leao, Noah Okafor, Marco Pellegrino, Marco Sportiello (ozljede), Yunus Musah (kartoni)

Borussia: Julien Duranville, Felix Nmecha, Niclas Sule (ozljede)

Prošli dvoboj

Prvi dvoboj u Dortmundu okončan je 0:0, a domaćin je bio bliže pobjedi.

Prognoza

Milan je domaćin i to mu daje blagu prednost koju poništava činjenica da ima velikih problema s ozljedama. Sve je otvoreno u ovom dvoboju, možda vuče na remi.

FOTO: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Milan1:3Borussia D.
PSG1:1Newcastle
1Borussia D. 67:4+311
2PSG 69:8+18
3Milan 65:8-38
4Newcastle 66:7-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!