Nogomet

Gregoritsch do hat-tricka u prvom poluvremenu, remi Pašalićeve Atalante

Petar Jenjić • četvrtak, 30.11.2023.
Gregoritsch do hat-tricka u prvom poluvremenu, remi Pašalićeve Atalante
Foto: EPA

Odigrano je sedam utakmica petog kola Europske lige. Sjajni Michael Gregoritsch zabio je hat-trick u prvom poluvremenu za Freiburg, West Ham je slavio u gostima kod TSC Bačke Topole, dok je Pašalićeva Atalanta remizirala sa Sporting Lisabonom...

Skupina A

Freiburg - Olympiakos 5:0

Prolazak u sljedeću fazu Europske lige potvrdio je njemački Freiburg koji je na domaćem terenu visoko slavio protiv grčkog Olympiakosa.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jako rano njemačka momčad stekla je lijepu prednost na krilima Michaela Gregoritscha koji je do osme minute postigao dva pogotka. Sjajni Austrijanac kompletirao je hat-trick u 36. minuti, a do kraja poluvremena stigao je i četvrti gol.

Ovoga puta Gregorisch je bio asistent, a poentirao je Kiliann Sildillia. "Petica" u mreži gostiju stigla je u 77. minuti preko Ritsua Doana.

TSC Bačka Topola - West Ham 0:1

Domaćin je dugo odolijevao, sve do 89. minute, kada je za pobjedu poentirao Tomaš Souček. West Ham i Freiburg sada imaju po 12 bodova, Olympiakos ostaje na četiri, a Bačka Topola na jednom bodu.

Skupina B

AEK - Brighton 0:1

Prvi i jedini pogodak vidjeli smo u 56. minuti kada je iz kaznenog udarca poentirao Joao Pedro. Situaciju grčkoj ekipi dodatno je pogoršao drugi žuti karton Mijatu Gaćinoviću.

Engleska ekipa je tako osigurala plasman dalje. Sada ima deset bodova, dva više od Marseillea koji tek treba odigrati svoj susret s Ajaxom. Nizozemci su posljednji s dva boda, dok AEK ima dva više.

Skupina C

Sparta Prag - Real Betis 1:0

Češka ekipa došla je do vodstva u 54. minuti, pogodio je Lukaš Haraslin na asistenciju Jana Kuchte. Situacija u ovoj skupini dodatno se zakomplicirala.

Betis je vodeći s devet bodova, po sedam imaju Rangersi (utakmica manje) i Sparta Prag, dok je na tri boda sa svojim šansama Aris Limassol.

Skupina D

Atalanta - Sporting 1:1

Gianluci Scamacci poništen je gol zbog zaleđa u osmoj minuti, ali isti igrač ipak se upisao u strijelce u 23. minuti susreta. Portugalci su poravnali u 56. minuti preko Marcusa Edwardsa.

Mario Pašalić ušao je u igru za domaću ekipu u 64. minuti.

Sturm Graz - Rakow 0:1

Gostujući sastav stigao je do pogotka u 81. minuti kada je poentirao John Yeboah na asistenciju Jeana Carlosa Silve.

Ante Crnac igrao je za goste do 75. minute, dok je Fran Tudor odigrao svih 90 minuta.

Atalanta je na vrhu skupine s 11 bodova, tri manje ima Sporting, dok su na četiri boda Sturm i Rakow.

Skupina F

Maccabi Haifa - Rennes 0:3

Enzo Le Fee asistirao je Martinu Terrieru u 29. minuti za vodstvo francuske momčadi. U 48. minuti Amine Gouiri podebljao je vodstvo gostiju, da bi konačan rezultat postavio Fabian Rieder u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Lorenco Šimić igrao je do 61. minute za Maccabi koji ostaje na jednom osvojenom bodu. Rennes je vodeći s 12, dok će se Villarreal i Panathinaikos boriti za drugu poziciju.

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Freiburg5:0Olympiakos
TSC Bačka Topola0:1West Ham
1West Ham  610:4+615
2Freiburg 617:7+1012
3Olympiakos 611:14-37
4TSC Bačka Topola 66:19-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!