Nogomet

Povoljan rezultat za Modre u Tirani, novi poraz Zrinjskog

Petar Jenjić • četvrtak, 30.11.2023.
Povoljan rezultat za Modre u Tirani, novi poraz Zrinjskog
Foto: EPA

Odigrano je još osam utakmica petog kola Konferencijske lige. Viktoria Plzen slavila je u gostima kod Ballkanija pa je tako Dinamu dovoljan i bod u zadnjem kolu. Zrinjski je izgubio kod AZ-a, dok je težak poraz pretrpio i Bešiktaš...

Skupina A

Klaksvik - Slovan Bratislava 1:2

Domaćin je poveo u 17. minuti preko Madsa Mikkelsena, ali nije se dugo čekalo na odgovor Slovana. Sedam minuta kasnije Juraj Kucka zabio je za izjednačenje na Farskim Otocima.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Isti igrač zatresao je mrežu ponovno u 62. minuti za potpuni preokret Slovaka koji su tako došli do deset bodova. Marko Tolić nije nastupio za goste.

Olimpija Ljubljana - Lille 0:2

Remy Cabella doveo je Lille u vodstvo u 15. minuti, pospremivši odbijanac u mrežu. Stanje na semaforu u korist gostiju ponovno se promijenilo u 55. minuti, zabio je Yusuf Yazici, ali isti je poništen zbog zaleđa. Yazici je dočekao svoj trenutak u 75. minuti kada je poentirao za 2:0.

Ivan Posavec ušao je u igru za domaće u 63. minuti. Lille je vodeći u skupini s 11 bodova, jedan manje ima Slovan, Klaksvik je na četiri, a Olimpija na tri boda.

Skupina B

Gent - Zorja 4:1

Igrala se 20. minuta kada je Gent stigao do vodstva. Malick Fofana postigao je pogodak, a asistencija se piše Pieteru Gerkensu. Rezultat se do poluvremena nije promijenio.

Arsenij Batagov je u 49. minuti zabio autogol, dok je treći pogodak u mreži ukrajinske momčadi pospremio Gift Orban. Četvrti zgoditak bio je djelo Omrija Gandelmana u 75. minuti.

Ukrajinci su poentirali preko Denisa Nagnojnjija u 82. minuti, a do kraja se rezultat više nije promijenio.

Gent je na vrhu skupine s 13 bodova, jedan manje ima Maccabi Tel Aviv, Zorja ostaje na četiri, dok je Breidablik bez ijednog boda.

Skupina C

Ballkani - Viktoria Plzen 0:1

Rezultat se nije mijenjao sve do 81. minute kada je Pavel Šulc zatresao mrežu domaće momčadi.

Takav ishod znači da je češka ekipa na vrhu s 15 bodova, Dinamo ima šest, a Ballkani i Astana po četiri. Modrima je u zadnjem kolu dovoljan i bod za prolazak dalje.

Skupina D

Bešiktaš - Club Brugge 0:5

U sljedeću fazu natjecanja sigurno ide Club Brugge koji je lakoćom slavio u gostima kod turskog Bešiktaša s 5:0.

Belgijska ekipa povela je već nakon četiri minute igre kada je poentirao Casper Nielsen. To mu je bio prvi pogodak ove sezone. Deset minuta kasnije za 2:0 poentirao je Igor Thiago na asistenciju Huga Vetlesena.

Ante Rebić krenuo je u prvoj postavi turske momčadi, a zamijenjen je na poluvremenu. Gosti su odmah na otvaranju nastavka stigli do novog gola, a Thiago je postigao svoj drugi pogodak.

Raphael Onyedika postigao je četvrti gol gostujućeg sastava u 51. minuti. Peti pogodak stigao je 18 minuta kasnije, a u strijelce se upisao Andreas Skov Olsen.

Bodo/Glimt - Lugano 5:2

Norvežani su poveli preko Amahla Pellegrina pet minuta prije kraja prvog poluvremena, da bi u 52. minuti za 2:0 pogodio Sondre Brundstad Fet.

Švicarci su smanjili zaostatak u 69. minuti preko Slovenca Žana Celara. Svoj drugi pogodak Pellegrino je postigao deset minuta kasnije, a gosti su se na dva gola zaostatka vratili preko Borisa Babića u 86. minuti.

Peti gol u mrežu Lugana stigao je samo tri minute kasnije preko Oscara Kapskarma. Norvežani tako imaju deset bodova, tri manje od vodećeg Club Bruggea, treći je Lugano s četiri, dok je Bešiktaš na samo jednom.

Skupina E

AZ Alkmaar - Zrinjski 1:0

Novi poraz upisao je Zrinjski koji se oprostio od šansi za prolazak dalje. AZ je na domaćem terenu slavio s minimalnih 1:0 i tako stigao do šest bodova.

Nakon prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata, a domaćin je poveo u 59. minuti preko Vangelisa Pavlidisa koji je bio siguran s bijele točke.

Skupina G

HJK Helsinki - Aberdeen 2:2

Finci su poveli u 16. minuti, a poentirao je nekadašnji igrač Istre 1961 Hassane Bande. Kameruncu je to peti pogodak od dolaska u klub u kolovozu. Santeri Hostikka podebljao je vodstvo Helsinkija u 33. minuti.

Zaostatak gostujuće ekipe smanjio je Angus MacDonald u 41. minuti, a u 56. je Duk donio poravnanje Škotima.

Utakmica je nakratko prekinuta nešto kasnije nakon što su navijači Aberdeena snježnim grudama gađali domaćeg vratara. Međutim, do kraja se rezultat nije mijenjao.

Aberdeen ima tri boda, Helsinki bod manje, dok su prolazak dalje već ranije osigurali Eintracht i PAOK.

FOTO: EPA/ED VAN DE POL

Konferencijska liga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Astana0:2Dinamo
Ballkani0:1Viktoria Plzeň
1Viktoria Plzeň 69:1+818
2Dinamo 610:5+59
3Ballkani 63:7-44
4Astana 64:13-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!