Nogomet

Dvije asistencije Stanišića u pobjedi Leverkusena, golijada u Marseilleu

Petar Jenjić • četvrtak, 30.11.2023.
Dvije asistencije Stanišića u pobjedi Leverkusena, golijada u Marseilleu
Foto: EPA

Odigrano je preostalih devet utakmica petog kola Europske lige. Posebno se izdvajaju dvije asistencije Josipa Stanišića u pobjedi Bayer Leverkusena, , dok je Borna Barišić odigrao cijeli susret u remiju Rangersa...

Skupina B

Marseille - Ajax 4:3

Prava drama odvijala se na Velodromeu gdje je Marseille slavio protiv Ajaxa s 4:3 i ostao na vrhu skupine B s jednim bodom više u odnosu na Brighton te sedam više od AEK-a.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Marseille je poveo nakon devet minuta igre kada je Pierre-Emerick Aubameyang pogodio iz kaznenog udaraca. Međutim, već u sljedećem napadu dobra akcija Ajaxa i gol Briana Brobbeyja nakon proigravanja Stevena Berghuisa.

Domaćin se vratio u vodstvo u 26. minuti, a gol je postigao Chancel Mbemba nakon što ga je proigrao Jonathan Clauss. Izvrsni duo Berghuis - Brobbey surađivao je i nakon točno pola sata kada je stigao novi pogodak u mreži Marseillea.

Svojim drugim golom na susretu Aubameyang vratio je vodstvo domaće momčadi u 48. minuti. Berghuis je ponovno bio u planu u 63. minuti, ali ne zbog nove asistencije, već zarađenog isključenja. Ipak, Ajax je izjednačio u 80. minuti preko Chube Akpoma.

Aubameyang je kompletirao hat-trick u 93. minuti kada je zabio penal za sva tri boda. Josip Šutalo nije igrao za Ajax zbog zdravstvenih problema, Jakov Medić odgledao je utakmicu s klupe, a Borna Sosa igrao je do 77. minute.

Skupina C

Rangers - Aris Limassol 1:1

Ciprani su do vodstva stigli u 28. minuti, strijelac je bio Shavy Babicka, a to mu je drugi gol za klub ove sezone. Prvi je isto postigao protiv Rangersa u prvom međusobnom dvoboju.

Danilo je u 49. minuti asistirao za Rossa McCauslanda koji je poravnao rezultat na 1:1. Nakon ovakvog ishoda Betis ima devet bodova, Rangersi su drugi s osam, Sparta Prag treća sa sedam, a Aris posljednji s četiri boda.

Borna Barišić odigrao je svih 90 minuta za Rangerse.

Skupina E

Liverpool - LASK 4:0

Liverpool je poveo u 12. minuti susreta kada je glavom poentirao Luis Diaz na asistenciju Joea Gomeza. Sjajna akcija tri minute kasnije donijela je Redsima novi pogodak, ovoga puta zabio je Codyja Gakpa.

Redsi su treći pogodak postigli u 51. minuti kada je siguran s 11 metara bio Mohamed Salah. Konačan rezultat postavio je Gakpo u sudačkoj nadoknadi.

Marin Ljubičić igrao je do 61. minuti za Austrijance.

Toulouse - Royale Union SG 0:0

Dvoboj Toulousea i Royale Uniona ostao je bez golova. Današnjim ishodima Liverpool je vodeći s 12 bodova, Toulouse ima osam, Royale Union pet, a LASK tri boda.

Skupina F

Villarreal - Panathinaikos 3:2

Villarreal je svladao Panathinaikos i tako osigurao plasman u sljedeću fazu natjecanja. Sada je na devet bodova, tri manje od Rennesa, a pet više od Grka i osam više od Maccabi Haife s kojom tek ima odigrati zaostali susret.

Domaćin je poveo u 29. minuti preko Alexa Baene koji je tako zabio i u drugoj uzastopnoj europskoj utakmici. Na 2:0 je pet minuta kasnije povisio Santi Comesana, da bi početkom nastavka stigao novi gol u mreži grčke ekipe. Zabio je Jose Luis Morales.

Grci su smanjili zaostatak u 59. minuti preko Aitora Cantalapiedre, no gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije. Ipak, na 3:1 smanjio je Sebastian Palacios nakon što Fotis Ioannidis nije realizirao kazneni udarac.

Ioannidis se iskupio za promašen penal u 81. minuti kada je zabio za 3:2, ali rezultat se nakon toga više nije promijenio.

Tin Jedvaj nije igrao za goste.

Skupina G

Servette - Roma 1:1

Roma je povela u 22. minuti susreta preko Romelua Lukakua, a asistencija se piše Diegu Llorenteu. Pet minuta po ulasku u nastavak Servette je poravnao preko Chrisa Bedije.

Šerif - Slavia Prag 1:2

Vaclav Jurečka poentirao je za vodstvo gostiju u 19. minuti na asistenciju Jana Borila. Domaćin je izjednačio u sudačkoj nadoknadi prvog dijela preko Cristiana Tovara.

Moldavci su kompletirali preokret u 56. minuti pogotkom Jeromea Ngoma Mbekelija. Na 2:2 Slavia je izjednačila preko Christosa Zafeirisa, da bi duboko u sudačkoj nadoknadi za pobjedu zabio Muhamed Tijani iz penala.

Stanje na ljestvici kaže da je češka momčad na vrhu skupine s 12 bodova, Roma ima dva manje, Servette je treći s pet, a Šerif posljednji s jednim bodom.

Skupina H

Hacken - Bayer Leverkusen 0:2

Josip Stanišić upisao je asistenciju za vodstvo gostujućeg sastava u 14. minuti, a poentirao je Victor Boniface. Pobjedu je potvrdio Patrik Schick nakon nove asistencije hrvatskog beka koji je odigrao svih 90 minuta.

Molde - Qarabag 2:2

Gosti su poveli u 12. minuti preko Juninha koji tako postiže 11. pogodak za klub ove sezone. Kristian Eriksen donio je domaćinu poravnanje u 82. minuti, a zatim i preokret pet minuta kasnije.

Međutim, ni tu nije bio kraj uzbuđenjima jer je Qarabag ipak došao do boda preko Bahlula Mustafazade.

FOTO: EPA/SALVATORE DI NOLFI

Europska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

AEK Atena0:1Brighton & Hove
Marseille4:3Ajax
1Brighton & Hove 610:5+513
2Marseille 614:10+411
3Ajax 610:13-35
4AEK Atena 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!