Vodeni sportovi

Jug u drami do trofeja pobjednika Kupa, odlučivali peterci

Branimir Korać • subota, 02.12.2023.
Jug u drami do trofeja pobjednika Kupa, odlučivali peterci
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Jug je pobjednik Kupa Hrvatske za vaterpoliste. U finalu boljim izvođenjem peteraca svladao splitski Jadran...

Prava drama odvijala se u finalu Kupa Hrvatske za vaterpoliste. Jug je odnio trofej boljim izvođenjem peteraca i još jednom pokazao kako ga se ne smije otpisivati iako je ove sezone imao i dosta loših nastupa.

Jugu je ovo 16. trofej pobjednika Kupa, a morao je pitanje pobjednika riješiti i ranije. Imao je visoku prednost i nije si smio dopustiti takav pad, ali na drugoj strani senzacionalno je igrao Loren Fatović koji je u konačnici vratio Jadran u život.

Jug je imao briljantno otvaranje utakmice, poveo je s 4:0 uz tri gola odličnog Amerikanca Hannesa Daubea dok je Jadran na prvi pogodak čekao do dvije minute prije kraja prve dionice kada je Tonija Popadića svladao Loren Fatović.

Odvojio se Jug na 6:1 i 7:2 te u tim trenucima ništa nije govorilo da bi se Splićani mogli vratiti u utakmicu.

Ipak, u drugom poluvremenu Jug je stao i u tih 16 minuta postigao je samo jedan pogodak i nije pronalazio nikakvo rješenje za svog bivšeg igrača Lorena Fatovića.

Jadran je sedam i pol minuta prije kraja susreta izjednačio golom Fatovića na 9:9 i do kraja susreta nijedna momčad nije uspjela više doći do pogotka.

Bilo je tu svega, i obrana vratara, prekršaja u napadu, promašaja, blokova, ali ponajprije dosta nervoze na obje strane.

Završilo je 9:9 i odluka je pala u raspucavanju s pet metara. Tu je Anić prvo obranio pokušaj Žuvele, ali nakon toga odmah griješi Harkov.Sve do sedme serije svi su bili uspješni, a onda Harkov postaje pravi tragičar, još jednom ne zabija, a Maro Joković pogađa za veliko slavlje Dubrovčana u Zadru.

Računajući i raspucavanje, kod Juga najbolji su bili Popadić s 11 obrana, Daube s pet golova i Joković s četiri gola. Kod Jadrana čudesni Fatović postigao je devet pogodaka, a nitko drugi nije zabio više od jednog.

Kup Hrvatske, finale:
Jug - Jadran 15:14 (9:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!