Rukomet

Obrvan: 'Ne sviđa mi se to što Crna Gora ima dan odmora više, imat će tri dana odmora'

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.12.2023.
Obrvan: 'Ne sviđa mi se to što Crna Gora ima dan odmora više, imat će tri dana odmora'
Foto: EPA

Hrvatske rukometašice poražene su od Švedske s 22:17. Odlična obrana i loš napad, a u konačnici bolji rezultat za domaće igračice.

Ivica Obrvan nakon poraza od Švedske priznao je nemoć u napadu, ali je pohvalio obranu koja je bila na vrlo visokoj razini.

Igraj na SP rukometašica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"I prije samog turnira očekivali smo tešku utakmicu u sjajnoj atmosferi pred 7-8 tisuća ljudi protiv snažne Švedske koja je dominantna u fazi obrane. Pribojavao sam se te njihove čvrstoće i gušenja našeg napada u igri jedan na jedan kada trebate napraviti prednost. Jednostavno u tom segmentu igre nismo imali raspoloženu igračicu. Ono što je dobro i za pohvaliti je naša obrana na čelu s Teom Pijević koja je u prvom dijelu radila fenomenalne stvari. Tu smo primili samo devet golova, ali smo premalo zabijali. Ne znam kada je i Hrvatska posljednji put igrala u ovakvoj atmosferi, sve je to utjecalo na igračice koje su dale sve od sebe, ali bili smo nemoćni protiv njihove fizike."

Hrvatska je oduzela Švedskoj jedan jak adut.

"Pohvalno je da smo uspjeli zatvoriti njihovu kontru i polukontru koje su uz obranu najjači aduti. Nismo im dopustili da odu na veću razliku jer se to obično događa u ovakvim utakmicama."

Prvi protivnik u drugom krugu bit će Crna Gora koja ima dan odmora više.

"Ne sviđa mi se to što Crna Gora ima dan odmora više, imat će tri dana odmora, a mi dolazimo iz ovako iscrpljujuće utakmice. I prije odlaska na SP znali smo da će biti otprilike ovakav rasplet. Razmišljali smo da prođemo s dva boda, ali u konačnici ne mijenja previše pod pretpostavkom da želite pobijediti Crnu Goru i Mađarsku što je vrlo teško, ali dat ćemo sve od sebe da prije svega odigramo ovako u obrani. Napad bi trebao biti bolji."

Obrvan smatra kako nije puno izgubljeno remijem protiv Senegala.

"Da smo prenijeli dva boda, opet bi trebali pobijediti sve tri utakmice tako da ne mijenja previše. Koliko god je poraz ovdje težak, protivnik je bila baš jaka reprezentacija na svom terenu, dominantan protivnik, ali pokazali smo da se u nekim segmentima možemo nositi."

FOTO: EPA/ADAM IHSE

SP 2023. žene, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Kina15:22Senegal
Švedska22:17Hrvatska
1Švedska 384:59+256
2Hrvatska 378:57+213
3Senegal 362:63-13
4Kina 352:97-450

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!