Sportnet

Mladostašice u derbiju Superlige dočekuju Dinamo

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 08.12.2023.
Mladostašice u derbiju Superlige dočekuju Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Odbojkašice Mladosti i Dinama odigrat će dvoboj desetog kola Superlige. Obje ekipe do sada su neporažene ove sezone...

U subotu 9. prosinca, u Domu odbojke, na programu je derbi 10. kola Superlige odbojkašica s početkom u 17.00 sati. Generalno gledajući i derbi prvog dijela prvenstva.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sastaju se dvije do sada još neporažene ekipe, Mladost i Dinamo, koje doduše nemaju isti broj pobjeda, jer Mladostašice imaju utakmicu manje, pa još moraju odigrati zaostali meč u Osijeku. Tako je trenutno Dinamo prvi s 18, a Mladost druga sa 16 bodova, dok su i jedna i druga ekipa do sada izgubile samo tri seta.

Uz sve to, ovo je i pravi gradski derbi, nešto što zagrebačka odbojka do pojave Dinama nije imala. Doduše, Dinamo još nikada nije pobijedio Mladost u službenim susretima, a samo u ovoj kalendarskoj godini odigrali su pet susreta, od kojih su odbojkašice Dinama tek u 22. kolu prošlogodišnje Superlige, doma na Peščenici, osvojile set, dok su svi ostali otišli u Dom odbojke. Ali Dinamo raste, i uz Mladost je doista naš najbolji odbojkaški klub u državi.

Pred ovaj derbi, koji će biti prenošen i putem Sportske televizije, trener Mladosti Miodrag Miki Stojaković tradicionalno nije od velikih, pompoznih najava.

"Pripremamo se vrlo ozbiljno za ovaj susret, jer želimo i nadalje ostati neporaženi u Superligi. Dobro poznajemo suparnice, respektiramo ih, no idemo kao i u svakom susretu na pobjedu. Siguran sam samo da će to biti lijepa odbojkaška predstava u kojoj će na kraju nijanse odlučivati o krajnjem pobjedniku."

Obje su ekipe tijekom ovog tjedan odradile i uzvratne susrete osmine finala europskih kupova. Mladost je pobijedila s 3:0 Gacko, prvakinje BiH, i ušla u play off CEV Kupa, dok je Dinamo u Solunu pobijedio s 3:0 PAOK, ali i izgubio potom u zlatnom setu pa ne ide dalje u Challenge kupu.

"I to je pokazatelj dobre forme obje ekipe, ali mislim da njihovo ispadanje neće utjecati na njihovo samopouzdanje. Čak naprotiv, mislim da su mogle iz tog meča i pobjede u regularnom dijelu puno toga naučiti. Mi smo svoj europski posao odradili za ovaj kalendarski dio godine, u siječnju slijedi nastavak u play offu. Nakon Dinama još imamo za odraditi zaostalu utakmicu s Osijekom, pa vikend u Vukovaru protiv Enne te 20. prosinca MEVZA ligu protiv Linza. Želja je ostati neporaženi do kraja godine, da možemo u miru iskoristiti stanku u Superligi", rekao je na kraju trener Mladosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!