Zimski sportovi

Talijanka Joos vodi nakon kratkog programa klizačica na Zlatnoj pirueti

Sportnet, Branimir Korać • petak, 08.12.2023.
Talijanka Joos vodi nakon kratkog programa klizačica na Zlatnoj pirueti

Talijanska klizačica Sarina Joos napravila je prvi korak prema pobjedi na Zlatnoj pirueti najbolje odrađenim kratkim programom...

Talijanka Sarina Joos vodi nakon kratkog programa u konkurenciji klizačica na 55. Zlatnoj pirueti koja se održava na klizalištu Velesajam u Zagrebu.

Ova mlada sedamnaestogodišnja klizačica, inače porijeklom Švicarka, od ove godine nastupa za Italiju, a početkom 2023. ostvarila je sjajan rezultat osvojivši brončanu medalju na Europskom olimpijskom festivalu mladih u Italiji.

Drugo mjesto nakon kratkog programa zauzima Amber Gleen (63.09). Iskusna Amerikanka inače je tek šesta američka klizačica koja je uspjela izvesti trostruki Axel s čistim doskokom, a u ožujku ove godine nastupila na Svjetskom prvenstvu održanom u Saitami i osvojila 12. mjesto.

Do trećeg mjesta nakon kratkog programa s osvojenih 58.08 bodova stigla je olimpijka, Austrijanka Olga Mikutina. Iznenađujuće, prošlogodišnja osvajačica četvrtog mjesta na Zlatnoj pirueti Talijanka Lara Naki Gutmann nakon kratkog programa zauzima tek 11. mjesto.

Rezultati:
1. Sarina Joos (ITA) 63.59
2. Amber Gleen (SAD) 63.09
3. Olga Mikutina (AUT) 58.08
4. Clemence Mayindu (FRA) 54.34
...
18. Katherine Ong Pui Kuan (MAL) 35.88

55. Zlatna pirueta završava sutra, kada ćemo saznati pobjednike u konkurenciji plesnih parova i klizačica. Program na klizalištu Velesajam počinje u 13 sati.

FOTO: Renato Branđolica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!