Nogomet

Utakmica odluke za Manchester United, Bayern neće biti revijalan

Mihaela Bradovski • utorak, 12.12.2023.
Utakmica odluke za Manchester United, Bayern neće biti revijalan
Foto: EPA

U posljednjem kolu skupine B Lige prvaka Bayern gostuje kod Manchester Uniteda. Za domaćina je ovo susret odluke oko izbjegavanja posljednjeg mjesta...

Bayern je ponovno izdominirao grupnom fazom i ima već osigurano prvo mjesto u skupini. S tom spoznajom doputovao je u goste Manchester Unitedu, ali to ne znači kako će samo odrađivati dvoboj bez želje za pobjedom.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ono što nikako ne ide u prilog Manchesteru je činjenica da je Bayern visoko poražen za vikend od Eintrachta s čak 5:1 i u Manchesteru će napraviti sve da se iskupi za taj poraz i upiše pobjedu.

To svakako otežava posao Manchester Unitedu, no sam se doveo u tu situaciju i da bi bio siguran u ostanak u Europi i na proljeće, mora slaviti protiv snažnog Bayerna.

Ono što je najgore za United je da se može dogoditi da mu niti pobjeda ne bude od pomoći i da bez obzira na tri boda na kraju ne dohvati osminu finala Lige prvaka. Trenutno je na četvrtom mjestu u skupini s četiri boda, a bitku vodi s Kopenhagenom i Galatasarayem koji imaju bod više.

Pobjeda Unitedu osigurava u najmanju ruku treće mjesto i ostanak u Europskoj ligi, a samo jedan ishod ide mu u prilog i ostavio bi ga u osmini finala Lige prvaka. Tu bi morao upisati pobjedu protiv Bayerna, a istovremeno bi Galatasaray i Kopenhagen morali remizirati.

U jednoj kombinaciji mogao bi i remijem do trećeg mjesta, ali tu bi mu se moralo poklopiti da Galatasaray svlada Dance i onda bi u krugu s Kopenhagenom bio bolji.

Što su rekli

Erik ten Hag, trener Manchester Uniteda: "Nikada ne razmišljam o negativnom scenariju, uvijek razmišljam pozitivno. Znamo da nam treba pobjeda za ostanak u Europi i pripremamo momčad s tim razmišljanjem i vjerom da možemo uspjeti. Pokazali smo proteklih tjedana da kada igramo svoj najbolji nogomet da to i možemo ostvariti."

Thomas Tuchel, trener Bayerna: "Svaka utakmica u Manchesteru je velika, to je velik klub i zato se pripremamo na najbolji mogući način kako bi bili spremni za njihovo najbolje izdanje. Jako su dobri i protiv njih je teško igrati, nadam se da ćemo pronaći recept kako ih zaustaviti. Bit će ovo veliko iskušenje za nas."

Mjesto, vrijeme, sudac

Manchester, Old Trafford, 21:00

Sudac: Eskas (Norveška)

Nedostaju

Manchester United: Casemiro, Diallo, Eriksen, Lindelof, Malacia, Martinez, Mount, Sancho

Bayern: Buchmann, Gnabry, Marušić, Sarr, Ulreich, De Ligt

Prošli dvoboj

U prvom dvoboju u Münchenu Bayern je slavio s 4:3. Sane, Gnabry, Kane i Tel bili su strijelci za Bayern, a za Manchester su zabili dvaput Casemiro i Hojlund.

Prognoza

Manchester ima veći motiv i mogao bi uspjeti. Međutim Bayern je svakako sposoban pokvariti mu planove, možda je remi nekako najizgledniji.

FOTO: EPA, Anna Szilagyi

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Manchester United0:1Bayern
København1:0Galatasaray
1Bayern 612:6+616
2København 68:808
3Galatasaray 610:13-35
4Manchester United 612:15-34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!