Tenis

Ivanišević bez titule trenera godine, Đoković poručio: 'Sve ovo nije bilo dovoljno, moj dragi treneru'

Filip Mihoković • četvrtak, 14.12.2023.
Ivanišević bez titule trenera godine, Đoković poručio: 'Sve ovo nije bilo dovoljno, moj dragi treneru'
Foto: EPA

ATP-ova nagrada za najboljeg trenera u 2023. godini pripala je Darrenu Cahillu i Simoneu Vagnozziju za rad s Jannikom Sinnerom, četvrtim tenisačem na svijetu. Talijan ima pozitivnu sezonu iza sebe, no Novak Đoković pita se je li njegov trener zakinut za nagradu...

Novak Đoković i Goran Ivanišević imali su nevjerojatnu godinu. Prvoplasirani tenisač na ATP ljestvici osvojio je tri Grand Slam turnira, te došao do finala Wimbledona, ali igrao odlično i na ostalim turnirima. U finalu Wimbledona porazio ga je Carlos Alcaraz, a tijekom svih tih postignuća, trener mu je bio Ivanišević.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sinner je također došao do finala Wimbledona, osvojio četiri ATP turnira, a u Davis kupu je vodio Italiju do pobjede nad Đokovićevom Srbijom. Unatoč tome, srpski tenisač smatra da je njegov trener zakinut za ATP nagradu najboljeg trenera godine.

Đoković je čestitao trenerskom dvojcu na nagradi na svom Instagramu računu: "Čestitke Darrenu i Simoneu na sjajnoj sezoni", te nadodao: "Gorane, izgleda da moramo osvojiti četiri od četiri Grand Slama da bi te možda (samo možda) razmatrali za trenera godine.". Ivanišević je bio među nominiranim trenerima, a nagradu nije osvojio niti prošle godine unatoč vrlo dobroj sezoni.

Srpski tenisač zbog toga nije mogao sakriti nezadovoljstvo ovim odabirom, ironično nabrojivši ovosezonska postignuća: "Završena sezona na prvom mjestu, tri Grand Slama, World Tour Finals i pisanje povijesti sporta nije dovoljno, moj dragi treneru." Ova reakcija dolazi nakon što je, prije ove nagrade, Sinner osvojio ATP Fans' Favourite nagradu.

Sinner je tako postao peti igrač na svijetu koji je osvojio tu nagradu, a radi se o postignuću koje dodjeljuju navijači od 2000. godine. Nevjerojatna je činjenica da je Roger Federer osvajao ovu nagradu 19 puta zaredom, a niz mu je prekinuo Rafael Nadal u 2022. godini. Sada kada je Federer umirovljen, a Nadal je većinu 2023. godine proveo ozlijeđen, Đoković je bio sljedeći na redu za ovaj trofej, no i ta čast je pripala dvadesetdvogodišnjem Talijanu.

Đoković i Ivanišević dobili su dodatnu motivaciju da u 2024. godini nadmaše ovogodišnji pothvat, dok su Sinner i treneri dobili priznanje za dobar rad na čemu će graditi temelje za osvajanje prvog Grand Slam turnira u novoj sezoni.

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!