Košarka

Cibona gostuje u Ljubljani: 'Cedevita Olimpija ima kvalitetu za najviše ciljeve u regionalnoj ligi'

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 21.12.2023.
Cibona gostuje u Ljubljani: 'Cedevita Olimpija ima kvalitetu za najviše ciljeve u regionalnoj ligi'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U sklopu 13. kola AdmiralBet ABA lige, Cibona u petak, 22. prosinca gostuje u Ljubljani kod Cedevite Olimpije...

U posljednjih pet dana, Cibona je upisala tri važne pobjede, u Laktašima je pala Igokea, u Zagrebu Alkar, u Kostreni DepoLink Škrljevo, a sada će u petak u Ljubljani tražiti zaključenje tjednog ciklusa pobjedom protiv favorizirane Cedevite Olimpije.

Igraj na utakmice ABA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Raspoloženje u ekipi je na visokoj razini, ali posve je jasno da su posljednje utakmice u napornom ritmu ostavile tragove umora kod nekih igrača.

"Slijedi nam četvrta utakmica u sedam dana te sigurno ako želimo zadržati nivo igre i energije, koji je potreban da bi uopće parirali kvalitetnom protivniku kao što je to Cedevita Olimpija, moramo proširiti rotacije na igrače koji nisu igrali u hrvatskom prvenstvu. Pozitivna stvar je što nemamo ozljeda nakon ovog velikog broja utakmica u svega nekoliko dana, svi su zdravi i svi će putovati u Ljubljanu", rekao je Dino Repeša, trener KK Cibona.

Cedevita Olimpija nalazi se u samom vrhu regionalne lige, upisali su čak devet pobjeda, a poraženi su tek od Zadra, Igokee i Crvene zvezde. Momčad koju s klupe vodi Simone Pianigiani, nastupa i u Eurokupu gdje nakon 12 utakmica ne znaju za pobjedu.

"Cedevita Olimpija jedna je od najkvalitetnijih ekipa u ligi, trenutno dijele drugo mjesto na tablici. Unatoč tome što je Shawn ozlijeđen, dok je Prepelič otišao u Galatasaray, ostatak ekipe koji je u rotaciji ima kvalitetu za najviše ciljeve u regionalnoj ligi. Da bi konkurirali takvom protivniku, moramo definitivno kontrolirati ritam utakmice, svesti ih pet na pet i ne dozvoliti im lagane poene. Cobbs i Blažič su igrači koji žele u ranoj tranziciji i kroz kontranapade doći do ranih šuteva, a tu posjeduju izuzetnu kvalitetu. Skok je druga stavka gdje s Matkovićem dominiraju u reketu, to su stavke koje moramo definitivno kontrolirati da bi što duže bili u utakmici", osvrnuo se na protivnika Repeša.

Aleksandar Aranitović u posljednjih pet dana je proveo na parketu čak 94 minute, odnosno 32 minute prosječno po utakmici iliti čak 80 posto vremena. U Ljubljani njega i ekipu čeka jedan jako težak ispit, ali popularni Sani najavio je pobjedu.

"Sigurno je da nas očekuje jedna teška utakmica, Cedevita Olimpija je jedna jako dobra ekipa, znamo s kojim igračima raspolažu. Igraju jako dobro u regionalnoj ligi, međutim i mi smo u dobrom ritmu, a što smo pokazali u Laktašima te pobjedama u domaćem prvenstvu. Pripremit ćemo se što je bolje moguće i sutra idemo po pobjedu", rekao je Aleksandar Aranitović.

Dino Repeša za kraj je iskoristio priliku kako bi čestitao Božić svim navijačima, ali i pozvao iste da dođu u Ljubljanu podržati momčad.

"Zadnja je utakmica pred Božić, očekujem dosta naših navijača, da će doći što više Cibosa u Ljubljanu podržati ove dečke jer su svojom energijom, zalaganjem, ali i kvalitetom igre pokazali da zaslužuju veliku podršku. Htio bih svim našim navijačima čestitati sretan i blagoslovljen Božić, a s druge strane nadam se da ćemo uzvratiti pobjedom protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa lige", rekao je za kraj Repeša.

Utakmica se igra u petak u 18 sati u Maloj dvorani Tivoli uz prijenos na Arena Sport TV 1 kanalu.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!