Rukomet

[VIDEO] Perkovac: 'Nismo radili puno na taktici, nema smisla, bilo nas je malo koji ćemo u Njemačku'

Mihaela Bradovski • petak, 22.12.2023.
[VIDEO] Perkovac: 'Nismo radili puno na taktici, nema smisla, bilo nas je malo koji ćemo u Njemačku'

Hrvatska rukometna reprezentacija privodi kraju prvu fazu priprema za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Izbornik Goran Perkovac zadovoljan je odrađenim poslom.

Prvu fazu priprema hrvatska rukometna reprezentacija odrađuje u Zagrebu, a dobar dio igrača koji su trenutno na pripremama, ipak neće vidjeti Europsko prvenstvo. No dobro je vidjeti kako napreduju oni mlađi.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Cilj je bio malo osvježiti ove igrače koji puno igraju, koji igraju europske lige praktički svaka 2-3 dana i to smo uspjeli. Ponovno smo vidjeli ove mlađe igrače i pružili im šansu da se pokažu. Njihova šansa za odlazak na Europsko prvenstvo je mala, odnosno tek ako dođe do nekih problema s ozljedama, ali smo vidjeli da imaju potencijala i da u budućnosti možemo na njih računati", kaže Goran Perkovac.

Perkovac je svjestan kako nema smisla previše forsirati taktiku kada većina igrača neće biti među putnicima na Euro.

"Nismo radili puno na taktici jer nema smisla s obzirom da nas je bilo možda sedam ili osam koji ćemo ići na Europsko prvenstvo u Njemačku. Radili smo na fizičkom osvježenju i ponovili neke stvari koje trebamo igrati. Bilo je važno da budu tu i osjete rad u reprezentaciji, stvarno je atmosfera bila jako dobra."

Ono što izbornika posebno raduje je dobra i radna atmosfera.

"Nakon duge i teške sezone svi su došli i izvanredno radili. Atmosfera dobra, veseli su i razigrani i sve rade s velikim zadovoljstvom."

Ono što će biti svakodnevnica u drugoj fazi je i upoznavanje s protivnicima.

"Mi smo još u prošloj fazi u Poreču pripremili neke video analize, ali sada ćemo u drugoj fazi skoro svaki da gledati snimke i protivnike, prije svega naravno Španjolsku koja nam prva dolazi, Austrija će već imati jednu utakmicu pa ćemo moči bolje analizirati. Gledat ćemo i analizirati puno toga, ali mislim da ipak sve najviše ovisi o nama."

FOTO: HRS/Jozo Čabraja/kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!