Nogomet

Amerikanci u Rokasu Pukštasu vide svog Thomasa Müllera

Mario Borko • subota, 30.12.2023.
Amerikanci u Rokasu Pukštasu vide svog Thomasa Müllera
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Goal.com objavio je veliku analizu najvećeg Hajdukovog talenta Rokasa Pukštasa, od kojeg u budućnosti očekuju velike stvari, a po stilu igre uspoređuju ga s Thomasom Müllerom...

Vrijednost Rokasa Pukštasa procjenjuje se na šest milijuna eura, što ga stavlja na treće mjesto najskupljih igrača SuperSport HNL-a. Mladi je Amerikanac u posljednjih godinu dana postao jedan od ključnih igrača Hajduka, a to je prepoznalo i tržište na kojem se njegovo ime sve češće spominje.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Činjenica da je Amerikanac uvelike utječe na njegovu vrijednost, a prepoznali su to i tamošnji mediji koji su se pozabavili njegovom dosadašnjom karijerom i pokušali dati svoje viđenje njegove budućnosti.

"Što dobijete kada spojite litavskog olimpijca, američki odgoj, hrvatsko obrazovanje, njemački mentalitet i engleske obožavatelje? Pa, dobijete Pukštasa, mladog američkog reprezentativca i timskog igrača koji će uskoro biti spreman za velike stvari."

Na taj su način odali i određenu počast hrvatskoj nogometnoj školi, koja kako kažu konstantno stvara velike igrače koji potom reprezentaciju vuku prema velikim uspjesima. Igrača Hajduka uspoređuju s Modrićem, Brozovićem i Kovačićem kao najvećim izdancima hrvatske lige, a postavljaju i pitanje hoće li se Pukštas razvijati kao centralni ili prednji vezni.

Nadalje istaknuli su njegove igre za mladu reprezentaciju i Hajduk u prošloj sezoni, a da je u ovoj usprkos ozljedi nastavio kvalitetan razvoj što je polučilo interes Arsenala i nekih bundesligaških klubova. Iako je nedavno potpisao novi ugovor, Amerikanci su sigurni da ga neće odraditi do kraja.

Kao njegove najveće kvalitete ističu radne navike i polivalentnost. Smatraju da može igrati kao prednji vezni jer je u napadačkim elementima za veznjaka sjajan, ali isto tako posjeduje dovoljno discipline i taktičkog znanja da igra i nešto povučenije.

Vrijeme će pokazati u kojem smjeru će njegov razvoj ići, ali američki kolege vjeruju da bi u njemu mogli dobiti svog Thomasa Müllera.

"Thomas Müller je svojim načinom igre i kretnjom stvorio poziciju prozvanu po njemu (Raumdeuter). Iako nije najbrži, najoštriji ili najkreativniji igrač, Müller je među najinteligentnijim igračima koji su igrali ovu igru. Njegova staloženost i svjesnost stvorili su od igrača svjetske klase, a Pukštas bi od njega trebao učiti kako vladati s vremenom i prostorom"

Što se bliske budućnosti tiče, vjeruju da će ostati u Hajduku do kraja sezone, a ako nastavi s dobrim igrama ubrzo bi mogao zaraditi poziv u seniorsku reprezentaciju. Sjedinjene Američke Države nastupaju i na Olimpijskim igrama pa postoji mogućnost da Pukštas nastavi obiteljsku tradiciju i već nadolazeće ljeto postane olimpijac.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!