Košarka

Rastali se Cavsi i Rubio, sjajni Španjolac oprostio se od NBA karijere

Filip Mihoković • četvrtak, 04.01.2024.
Rastali se Cavsi i Rubio, sjajni Španjolac oprostio se od NBA karijere
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi i Ricky Rubio sporazumno su prekinuli suradnju, a ubrzo nakon, igrač se na društvenim mrežama emotivno oprostio od navijača, završivši tako svoju 12-godišnju NBA karijeru...

Zatvorila se kulisa nad NBA karijerom Rickyja Rubija. Španjolac je u NBA-u proveo 12 godina, karijeru je završio u Cleveland Cavaliersima, a prije njih igrao je i za Minnesotu, Phoenix, Indianu i Utah Jazz. Rubio je u 2021./2022. NBA sezoni pomogao vratiti klub iz Clevelanda na prave staze, pružajući veteransku prisutnost među mladim talentima poput Dariusa Garlanda i Donovana Mitchella.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od tada je međutim jednu cijelu i pola druge sezone proveo izvan parketa zbog ozljede križnih ligamenata, a danas je stigla vijest o sporazumnom raskidu ugovora.

Ovaj potez Cavaliersima je oslobodio dodatno mjesto u momčadi, a uz to je klub uštedio 6.1 milijuna dolara ove sezone, te će uštedjeti i 6.4 milijuna dolara sljedeće sezone. Cleveland će se otpuštanjem Rubija i u odsustvu Garlanda, koji s terena izbiva zbog ozljede čeljusti, u prijelaznom roku pokušati pojačati na poziciji beka.

Da je ovo kraj njegove NBA karijere, Rubio je potvrdio i na društvenim mrežama, emotivno se oprostivši od vlastitih navijača:

"Sve je započelo u lipnju 2009. godine na draft večeri u New Yorku. Kakav je to bio san. Sakupio sam mnogo divnih uspomena i odnosa nakon 12 godina igranja u NBA-u, sa svim usponima i padovima. Minnesota, Utah, Phoenix i Cleveland, hvala vam. Posebna zahvala Clevelandu, mojem posljednjem domu. Znam da je način na koji su se stvari završile težak, nikada ne bih mogao zamisliti da će se godina ovako završiti. Unatoč tome, imate sjajnu organizaciju koju vode Koby i JB, koji su obojica bili puni poštovanja i razumijevanja za moju situaciju i mene kao osobu. Hvala vam svima na ljubavi i podršci."

Glavni razlog Rubijevog odlaska u mirovinu je bitka koju već dugo vodi, depresija i psihički problemi udaljili su ga od košarke i sada je odlučio završiti priču. Kako pišu američki mediji, postoji mogućnost povratka na teren, ali isključivo u Španjolskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBARicky Rubio
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!