Tenis

Petra Martić ostala bez polufinala Aucklanda, Amerikanka ipak bolja

Petar Jenjić • petak, 05.01.2024.
Petra Martić ostala bez polufinala Aucklanda, Amerikanka ipak bolja
Foto: EPA

U meču četvrtfinala na WTA turniru u Aucklandu, hrvatska tenisačica Petra Martić upisala je poraz. Bolja je od nje u dva seta bila američka predstavnica Emma Navarro...

Nakon sjajne pobjede protiv Kineskinje Yuan Yue, hrvatska tenisačica Petra Martić, trenutno 41. na WTA ljestvici, zaustavljena je u četvrtfinalu WTA turnira koji se ovog tjedna igra u Aucklandu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bolja je od hrvatske predstavnice bila 31. igračica svijeta Emma Navarro iz SAD-a koja je slavila sa 6:4, 6:3 nakon točno sat i pol vremena provedenih na terenu. Ovo im je bio drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda Amerikanke.

Za razliku od prošlog meča, Martić nije bila najbolja na svom servisu. Ovoga puta ubacila je 52 posto prvog servisa, a dobila tek 19 od 32 poena ukupno na istom.

Hrvatska tenisačica u meč je krenula breakom, ali je njena protivnica uzvratila s tri gema zaredom. Martić je još jednim breakom vratila egal, ali je kod zaostatka 5:4 ispustila servis.

U drugom setu Navarro je odmah povela s 4:0, hrvatska predstavnica vratila je jedan break zaostatka, no više od toga noćas nije išlo.

WTA Auckland, četvrtfinale:
Emma Navarro - Petra Martić 6:4, 6:3

FOTO - EPA, NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!