Tenis

Nadal uvjerljivom pobjedom nastavio svoj povratak na ATP Tour

Mario Borko • četvrtak, 04.01.2024.
Nadal uvjerljivom pobjedom nastavio svoj povratak na ATP Tour
Foto: EPA

Rafael Nadal je za nešto više od sat vremena sa 6:1, 6:2 pobijedio Australca Jasona Kublera i izborio četvrtfinale ATP turnira u Brisbaneu...

Španjolac je u prvom kolu ATP turnira u Brisbaneu za sat i trideset minuta igre svladao Dominica Thiema, a u drugom mu je trebalo devet minuta manje da upiše pobjedu protiv Australca Jasona Kublera. Rafael Nadal je protivniku prepustio samo tri gema i slavio rezultatom 6:1, 6:2.

Igraj na mečeve turnira u Brisbaneu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Puno se pitanja postavljalo uoči povratka Rafaela Nadala na ATP Tour s kojeg je izbivao gotovo godinu dana. Ipak čini se da je tridesetsedmogodišnji Španjolac vrlo dobro tempirao vrijeme povratka i da će se pitanje hoće li uopće biti konkurentan brzo preformulirati u hoće li osvojiti još jedan Grand Slam. Kubler je u prvom setu osvojio samo jedan gem. Nadal je krenuo furiozno, dva je puta oduzeo servis Australcu i u meč ušao s prednošću 5:0. Kod servis gema za prvi set Španjolac je dopustio tri break prilike, ali uspio se izvući i osvojiti set sa 6:1.

Drugi set za 101. tenisača svijeta nije počeo ništa bolje. Nadal mu je oduzeo servis i iako je Kubler uspio povezati dva osvojena servis gema i stvoriti jednu break priliku za povratak u meč, Španjolac je bio neumoljiv. Još je jednom oduzeo servis protivniku i stigao do pobjede 6:1, 6:2.

Nadala koji je trenutno 672. na ATP ljestvici u idućem kolu čeka još jedan Australac, 55. tenisač svijeta Jordan Thompson.

ATP Brisbane, drugo kolo:
Rafael Nadal (Španjolska) - Jason Kubler (Australija) 6:1, 6:2

FOTO: EPA/ZAIN MOHAMMED

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!