Vodeni sportovi

Tucak nakon drame protiv Crne Gore: 'Sami smo krivi, ali da je bilo svega, bilo je'

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.01.2024.
Tucak nakon drame protiv Crne Gore: 'Sami smo krivi, ali da je bilo svega, bilo je'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je od Crne Gore u raspucavanju i tako je ostala bez prvog mjesta u skupini. Španjolci završavaju na vrhu, a Hrvatska je na drugoj poziciji...

Izbornik Ivica Tucak svjestan je da je Hrvatska imala veliku priliku i želi ovu utakmicu što prije ostaviti iza sebe i okrenuti se Zagrebu i četvrtfinalu.

Igraj na utakmice EP-a u vaterpolu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Žao mi je što nismo na kraju uzeli oba boda, ali dobro, izravno smo u četvrtfinalu što je bio prvi cilj. Ostaje mali žal jer smo imali sve u svojim rukama, brutality, ali nismo iskoristili šanse. Pravo tek počinje, malo gorak okus, ali ne smijemo tako razmišljati, prvo ja, a onda i igrali. Imali smo sve u svojim rukama, mogli smo pobijediti, ali nismo i idemo dalje. Moramo ići dalje, konačni cilj je otići do kraja u Zagrebu ako je moguće. Prvi cilj je ostvaren, ali teži protivnik nego što bi to bili Gruzija ili Rumunjska."

Tucak nije bio zadovoljan suđenjem iako je tu bilo svakakvih odluka i ljutnji na obje strane, kao što se u vaterpolu često i događa.

"Ne mogu vjerovati da ljudi ne vide, da dva suca sude i tek nakon moje intervencije gdje moram glumiti luđaka, sude očigledan udarac u glavu. Nakon toga smo promašili peterac, na žalost nismo to realizirali. Naravno da je odmah išlo isključenje na suprotnoj strani nakon samo pet sekundi, ali dobro. Sami smo krivi, ali da je bilo svega, bilo je."

Slijedi put za Zagreb i priprema za četvrtfinale.

"Imamo četiri dana u Zagrebu da se prilagodimo. Onaj prvi cilj smo ostvarili i koliko god nam je sada žao, moramo se u glavi posložiti. Idemo u Zagreb, čekaju nas još samo tri utakmice."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!