Rukomet

[VIDEO] Perkovac: 'Martinović i Lučin bit će malo ugodno iznenađenje za Španjolce'

Mihaela Bradovski • utorak, 09.01.2024.
[VIDEO] Perkovac: 'Martinović i Lučin bit će malo ugodno iznenađenje za Španjolce'
Foto: Luka Batelić/PIXSELL

Goran Perkovac tijekom priprema za Europsko prvenstvo suočavao se s problemima, viroze i ozljede napale su momčad, ali ipak je odrađeno ono što je i planirano te se na Europsko prvenstvo putuje u dobrom raspoloženju...

Goran Perkovac mogao je podijeliti i dobre vijesti, naime Dominik Kuzmanović dobro se oporavlja, a Matej Mandić ima tek lakših problema.

Igraj na utakmice EP-a u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ovo što smo trebali odraditi, to smo i odradili. Dečki su bili vrlo angažirani, malo su nas poremetile ozljede i bolesti, ali ponovno smo na dobrom putu, dolaze samo pozitivne informacije. Danas sam dobio informaciju da je Kuzmanović skoro zdrav, Mandić ima mali hematom, ali brzo će proći, moguće da u roku od naredna tri-četiri dana budemo i kompletni."

Tijekom priprema odrađene su dvije dobre provjere na Croatia kupu.

"Odigrali smo te dvije utakmice koje su bile zadovoljavajuće. Prva protiv Crne Gore bila je solidna, tu smo nakon velikog broja treninga imali malo teške noge i nismo se dobro kretali, ali druga utakmica protiv Slovenije bila je stvarno dobra. Pokazali smo da možemo igrati agresivnu i oštru obranu, ali i da možemo brzo trčati. Slovenci nam nisu zabijali lagane golove, a mi smo dolazili do njih i iz brze tranzicije. U napadu smo bili vrlo konkretni i okomiti prema golu i tako mora i ostati."

Kao i uvijek, tijekom priprema ne smije se sve niti otkriti, a Hrvatska je silom prilika zbog ozljeda neke stvari - sakrila.

"Morali smo neke stvari i sakriti. Od tih ozljeda i bolesti dobro je ispalo da Martinović i Lučin nisu igrali pa Španjolci nisu mogli baš sve vidjeti. Mi ćemo ih u narednih dva ili tri dana sto posto uključiti u ekipu, da znaju svaki detalj kako igramo, bit će to jedno malo ugodno iznenađenje za Španjolce."

Španjnolska je težak protivnik, ali Hrvatska može do pobjede.

"O Španjolskoj ne trebamo previše trošiti riječi, jaka i iskusna reprezentacija koja zna što radi. Imaju sustav bez obzira tko igra funkcioniraju dobro. Međutim nije neranjiva, sve naše utakmice bile su knap. Moramo odigrati vrlo angažiranu obranu s puno prekida i ne smijemo im dozvoliti da puno plešu oko naše zone. Ako to uspijemo, naša šansa je velika za pobjedu u ovom susretu. Naša kvaliteta može dovesti do pobjede protiv Španjolske i da prođemo u sljedeću fazu s četiri boda."

Hrvatska će nedvojbeno imati veliku podršku s tribina.

"Ako ovi štrajkovi ne poremete naše ljude da stignu u dvoranu, dominirat će na tribinama i ovaj put. Mi im moramo pružiti povod da navijaju, a povod će biti dobra igra. Nitko ti neće zamjeriti ako se boriš i pružiš sve od sebe pa i izgubiš. Naši ljudi razumiju rukomet i oni će biti naš osmi i deveti igrač."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!