Rukomet

Perkovac: 'Mogla je Španjolska igrati i osam na šest, ali ne bi joj pomoglo'

Branimir Korać • petak, 12.01.2024.
Perkovac: 'Mogla je Španjolska igrati i osam na šest, ali ne bi joj pomoglo'
Foto: EPA

Izbornik Hrvatske Goran Perkovac mogao je samo čestitati svojim igračima na fantastičnoj utakmici. Hrvatska je na početku puta na Europskom prvenstvu svladala Španjolsku s 39:29...

Fantastično izdanje Hrvatske, sve je funkcioniralo gotovo savršeno i Goran Perkovac s razlogom je nakon susreta bio zadovoljan.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čestitke ću proslijediti dalje mojim igračima, ponosan sam na njih, odigrali su stvarno vrhunsku utakmicu, ne znam kada je Španjolsku netko dobio s deset razlike. Ostvarili su sve ono što smo prije utakmcie dogovorili i kada se igra ovakva obrana, onda je teško izgubiti. Čestitam još jednom svima."

Zadovoljstvo je veliko, ali Perkovac je dovoljno iskusan da zna kako treba stišati euforiju.

"Presretan sam, nije lako dobiti Španjolsku, a pogotovo nije lako dobiti ovako. Trebamo stišati euforiju, nismo mi još ništa napravili, dobili smo ta dva boda, ali imamo sljedećeg teškog protivnika. Kratko ćemo proslaviti i zaboraviti tu utakmicu, idemo dalje."

Sve što su Španjolci pokušavali bilo je osušeno na propast, Hrvatska je imala odgovor na sve.

"Danas je mogao igrati i osam na šest, ne bi mu pomoglo, moji momci su igrali tako dobro da stvarno nemam riječi. Zabiti skoro 40 golova, a primiti 20 i nekoliko, to je stvarno vrhunac, ali nećemo sada to preuveličavati, još jednom kažem, imamo mi još jako puno posla."

Ovakvo izdanje Hrvatske u napadu, potpuno je dotuklo i španjolske vratare.

"Ne znam kada se dogodilo da su imali samo jednu obranu, oni inače nose Španjolsku i brane izvanredno, ali su šutevi vjerojatno bili toliko dobri da nisu mogli ništa napraviti. Što je jako bitno, u prvom poluvremenu smo napravili samo jednu tehničku pogrešku. Igrali smo jako sigurno i okomito i to je presudilo."

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Europsko prvenstvo 2024., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Austrija31:24Rumunjska
Španjolska29:39Hrvatska
1Hrvatska 398:82+167
2Austrija 392:85+75
3Španjolska 398:96+24
4Rumunjska 373:98-250

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!