Europsko prvenstvo 2024., skupina B, 1. kolo, 12.01.2024, 18:00 h
Austrija
Austrija 31:24 Rumunjska
Rumunjska

Neuspješan povratak Rumunja na veliku scenu, Austrija do uvjerljive pobjede

Branimir Korać • petak, 12.01.2024.
Neuspješan povratak Rumunja na veliku scenu, Austrija do uvjerljive pobjede
Foto: EPA

U prvom susretu "hrvatske skupine" Europskog prvenstva u rukometu Austrija je bez većih problema svladala Rumunjsku. Austrijanci su slavili s 31:24 i tako upisali prvu pobjedu na ovom Europskom prvenstvu...

Prvi nastup Rumunjske na europskim prvenstvima još od 1996. godine, nije prošao dobro. Ravnopravno prvo poluvrijeme protiv Austrijanaca koji nisu nikakva velesila, a onda u drugom poluvremenu potpuni pad Rumunja i potvrda zašto im je toliko trebalo da se vrate na veliku scenu.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Austrijanci su odradili dobru utakmicu i napunili se samopouzdanjem s kojim će pokušati iznenaditi Hrvatsku i Španjolsku te proći u sljedeću fazu natjecanja. Naravno da su Hrvati i Španjolci kvalitetniji, ali Austrija je pokazala u ovom susretu da će se susretu protiv nje morati pristupiti iznimno ozbiljno.

Prvo poluvrijeme donijelo je ravnopravan dvoboj u kojem je Austrija uglavnom imala kontrolu, ali nije se uspjela odvojiti, Rumunjska je ili bila za vratom ili je imala i ona laganu prednost.

Posljednje vodstvo imala je sredinom prvog dijela kada je vodila 9:8, nakon toga Austrija je preuzela kontrolu, do kraja prvog dijela u nekoliko navrata imala je i dva gola prednosti, a na odmor je odnijela malu prednost 15:14.

Odmah na početku drugog dijela Austrija se odvojila s tri vezana gola i prvi put stvorila osjetniju razliku kada je pogotkom Živkovića otišla na 18:14.

Rumunji su pokušali odgovoriti i vratiti se u utakmicu, došli su na dva gola minusa, ali nakon toga ponovno Austrijanci vežu tri gola i dolaze do svoje najveće prednosti.

Tu je susret prelomljen, Rumunji više nisu imali snage vratiti se u susret i ponovno zaprijetiti, na kraju su upisali vrlo visok poraz 31:24.

Najefikasniji Austrijanac bio je Sebastian Frimmel sa šest golova dok su po pet dodali Tobias Wagner i Lukas Hutecek. Constantin Möstl skupio je 17 obrana. Kod Rumunjske Cosmin Grigoras postigao je šest golova.

Europsko prvenstvo, skupina B, prvo kolo:
Austrija - Rumunjska 31:24

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Europsko prvenstvo 2024., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Austrija31:24Rumunjska
Španjolska29:39Hrvatska
1Hrvatska 398:82+167
2Austrija 392:85+75
3Španjolska 398:96+24
4Rumunjska 373:98-250

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!