Europsko prvenstvo 2024., skupina D, 2. kolo, 13.01.2024, 20:30 h
Farski Otoci 26:26 Norveška
Norveška

Senzacija u Berlinu! Farski Otoci remizirali s moćnom Norveškom!

Branimir Korać • subota, 13.01.2024.
Senzacija u Berlinu! Farski Otoci remizirali s moćnom Norveškom!
Foto: EPA

Farski Otoci došli su do najvećeg rezultata u povijesti svog rukometa, u drugom kolu grupne faze Europskog prvenstva remizirali su protiv Norveške 26:26! Norvežani su imali u završnici tri gola prednosti, ali Farski Otoci nisu se predali i došli su do ogromnog boda!

Debitant na Svjetskom prvenstvu, reprezentacija Farskih Otoka, ispisala je svoju povijest osvajanjem prvog boda i to ne protiv bilo koga već protiv snažne Norveške.

Igraj na utakmice EP u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Berlinu se dogodilo ogromno iznenađenje,nitko nije davao Farskim Otocima šansu za izbjegavanje poraza iako se znalo da je to vrlo zanimljiva reprezentacija s puno potencijala.

Međutim Norvežani su olako shvatili ovaj dvoboj i doveli se u probleme. Kada su Farani osjetili da mogu igrati s velikim protivnikom, posao je odjednom postao puno teži.

Harald Reinkind bio je norveški tragičar, imala je njegova reprezentacija 11 sekundi prije kraja loptu na centru i napad, ali sjajno je reagirao Elias Skipagotu, uzeo je loptu Reinkindu i krenuo prema golu nakon čega je zaustavljen namjernim prekršajem i Farski Otoci dobili su sedmerac. Izveo ga je upravo Skipagotu, pogodio u donji kut i nastalo je veliko slavlje ove male reprezentacije.

Norveška niti jednom u ovih 60 minuta nije bila u zaostatku, ali Farski Otoci nisu dopustili odvajanje i bili su joj za petama.

Prvo poluvrijeme okončano je vodstvom Norveške 13:12, u prvih pet minuta drugog dijela Norveška je uspjela otići na dva gola razlike, ali Farski Otoci su se uspjeli vratiti i izjednačiti.

Od 37. do 51. minute igralo se doslovno gol za gol, Norveška bi povela pa Farski Otoci izjednačili, sve do serije Norvežana 3:0 golovima Reinkinda, Sagosena i Blonza za odlazak na 26:23.

Minutu i 35 sekundi prije kraja Bjornsen je skrivio sedmerac i zaradio isključenje, a Skipagotu smanjuje. Nakon toga Reinkind ne zabija, a Hansen smanjuje na 26:25 22 sekunde prije kraja. Uslijedio je već opisani završetak u kojem su Norvežani ostali u šoku.

Najveći talent Farskih Otoka i suigrač Domagoja Duvnjaka u Kielu, Elias Skipagotu, postigao je pet pogodaka, jednako kao i Teis Horn Rasmussen. Kod Norveške osam golova zabio je Blonz, a šest Johannessen.

Ovaj remi znači da je Slovenija osigurala prolaz, a Norveškoj još za to treba bod.

Europsko prvenstvo, prvo kolo:
Farski Otoci - Norveška 26:26

FOTO: EPA/CLEMENS BILAN

Europsko prvenstvo 2024., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Poljska25:32Slovenija
Farski Otoci26:26Norveška
1Slovenija 392:81+116
2Norveška 385:75+103
3Poljska 378:92-142
4Farski Otoci 383:90-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!