Ostali sportovi

Luka Modrić i Veronika Šokota najbolji sportaši Zadarske županije

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.01.2024.
Luka Modrić i Veronika Šokota najbolji sportaši Zadarske županije
Foto: EPA

Izabrani su najbolji sportaši i sportašice u Zadarskoj županiji. Prevelikih iznenađenja nije bilo, a nagradu za najboljeg u muškoj konkurenciji odnio je Luka Modrić...

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić i atletičarka Valentina Šokota najbolji su sportaši Zadarske županije u 2023. godini.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na blagdan Svete Stošije, u redakciji Zadarskog lista, održana tradicionalna 29. dodjela nagrada za najbolju sportašicu i sportaša, za najbolju momčad i ekipu, za nadu godine te za najboljeg sportaša s invaliditetom Zadarske županije za 2023. godinu, a ujedno je dodijeljena i nagrada "Mile Filipi" za životno djelo.

Glasovima 19 medijskih djelatnika, sportskih novinara i dopisnika novinskih redakcija, te po prvi puta glasovima čitatelja portala Zadarskog lista, odabrana je krema zadarskog sporta u protekloj kalendarskoj godini.

Za najboljeg sportaša izabran je kapetan nogometne reprezentacije Luka Modrić koji je s Hrvatskom osvojio drugo mjesto u Ligi nacija te se kvalificirao na Europsko prvenstvo koje se ove godine održava u Njemačkoj. Drugo mjesto pripalo je skakač u vodu Mateju Nevešćaninu iz KSV Zadar, dok je treće mjesto zaslužio ribolovac Ivan Galzina iz ŠRD Zubatac.

Najbolja sportašica je mlada atletičarka Veronika Šokota koja je priznanje osvojila i 2020. te 2021. godine, a nagradu je zaslužila zbog međunarodnih uspjeha s hrvatskom reprezentacijom. Na Europskom prvenstvu do 20 godina u bacanju koplja osvojila je drugo mjesto, dok je na Europskom bacačkom kupu za mlađe seniorke bila zlatna. Drugo mjesto pripalo je Bruni Huljev iz KSV Zadar, dok je treća bila ribolovka Estera Bajlo iz ŠRD Zubatac.

Trofej za momčad godine pripao je Košarkaškom klubu Zadar koje je prošle sezone osvojio naslov prvaka Hrvatske, dok je regionalnu kampanju zaključio na sedmoj poziciji na ljestvici ABA lige, a ujedno je postigao izvrsne rezultate s mlađim kategorijama koji su osvojili dvije zlatne i jednu srebrnu medalju u domaćim prvenstvima. Drugo mjesto pripalo je braći Šimi i Mihovilu Fanteli, dok je treća završila veslačka posada VK Jadran Rafael Brkić/Luka Kraljić.

Za najbolju ekipu izabrana je jedriličarska posada JK Uskok Noela Petešić/Petra Gambiraža koja se natječe u klasi 420. Petešić i Gambiraža su na prvenstvu Hrvatske bile prve ukupno i prve u ženskoj konkurenciji, a na tronu su naslijedile svoje klupske kolegice Eniju Ninčević i Michaelu de Michelli Vitturi, koje su priznanje osvojile u prošlom izboru održanom 2022. godine. Drugo mjesto pripalo je ŽKK Zadar Plus, dok je treći bio ŽNK Donat.

Trofej Zadarski, koji se dodjeljuje najboljem sportašu s invaliditetom, pripao je parataekwondoašu Mateu Škari iz TK Donat, koji je sportsku 2023. godinu okrunio zlatnim medaljama na Svjetskom i Europskom prvenstvu. Drugo mjesto je zaslužio KKOI Zadar, dok je treća završila Lucija Mijolović iz PK Zadar.

Za nadu godine proglašen je sadašnji igrač Joventuta, mladi Michael Ružić koji je prošle sezone osvojio dvostruku krunu s omladinskim kategorijama KK Zadar. Ružić je osvojio prvenstvo Hrvatske u košarci u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, a uspješno je nastupao i u redovima razvojne momčadi Zadra Jazina Arbanasa, koja se natjecala u Prvoj muškoj ligi.

Nagrada za životno djelo Mile Filipi odlukom sportske redakcije Zadarskog lista dodijeljena je košarkaškom djelatniku prof. dr. sc. Slavku Trniniću.

FOTO: EPA/Kiko Huesca

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!