Europsko prvenstvo 2024., skupina D, 3. kolo, 15.01.2024, 20:30 h
Norveška
Norveška 27:28 Slovenija
Slovenija

Velika pobjeda Slovenije, Norveška ide bez bodova u drugi krug

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.01.2024.
Velika pobjeda Slovenije, Norveška ide bez bodova u drugi krug
Foto: Luka Batelić/PIXSELL

U posljednjem susretu skupine D Europskog prvenstva u rukometu Slovenija je svladala Norvešku s 28:27 i tako s prvog mjesta prenosi dva boda u sljedeći krug...

Nakon što su Farski Otoci izgubili od Poljske, otpala je bilo kakva mogućnost da Norveška u nekom grotesknom raspletu ispadne i ostane bez drugog mjesta. Međutim dvoboj protiv Slovenije i dalje je nosio ogromnu važnost, naime igralo se za nodove koji se prenose u sljedeći krug, a tu su sada Norvežani u problemima.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Upisali su poraz 28:27 i ne prenose bodove u drugi krug što znači da će morati upisati praktički sve pobjede ako žele proći dalje. Tamo ih čekaju susreti protiv Danske i Švedske između ostalih, a u skupini nisu mogli dobiti Sloveniju i Farske Otoke.

Slovenija može biti prezadovoljna nastupom u prvoj fazi natjecanja, prenosi oba boda dalje i bo¸rit će se za polufinale.

Susret je protekao u ravnopravnoj borbi. Poveli su Slovenci, ali Norvežani su se brzo konsolidirali i u desetoj minuti stekli su svoju najveću prednost 8:5. Do kraja prvog dijela Slovenija se vratila i na odmor se otišlo sa 17:17.

I u drugom dijelu Slovenija je uglavnom hvatala zaostatak, no u završnici je uspjela okrenuti rezultat i odvesti utakmicu na svoj mlin.

Šest minuta prije kraja Grondahl je iz sedmerca donio prednost Norvežanima 27:26 i bio je to posljednji pogodak Norveške na susretu. Blagotinšek je vrlo brzo izjednačio, zatim je Lesjak obranio dva norveška pokušaja, a na ulasku u posljednju minutu Aleks Vlah donio je prednost Sloveniji.

Na kraju je Sagosen preuzeo odgovornost, pucao je četiri sekunde prije kraja, ali u blok Blagotinšeka i Slovenija je mogla početi sa slavljem.

Predvodili su je Vlah sa sedam golova i Blagotinšek s pet dok je Lesjak upisao devet obrana i to u pravo vrijeme. Kod Norveške šest golova postigao je Sagosen, a pet Grondahl.

Europsko prvenstvo, skupina D, treće kolo:
Norveška - Slovenija 27:28

FOTO: EPA/CLEMENS BILAN

Europsko prvenstvo 2024., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Poljska32:28Farski Otoci
Norveška27:28Slovenija
1Slovenija 392:81+116
2Norveška 385:75+103
3Poljska 378:92-142
4Farski Otoci 383:90-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!