Europsko prvenstvo 2024., skupina B, 3. kolo, 16.01.2024, 20:30 h
Španjolska
Španjolska 33:33 Austrija
Austrija

Španjolcima samo bod protiv Austrije za oproštaj od Europskog prvenstva

Branimir Korać • utorak, 16.01.2024.
Španjolcima samo bod protiv Austrije za oproštaj od Europskog prvenstva
Foto: EPA

Španjolska rukometna reprezentacija oprostila se od Europskog prvenstva remijem protiv Austrije. Za prolaz je trebala isključivo pobjedu, a ovako dalje prolaze Hrvatska i Austrija i prenose svaka po bod...

Kao što su Španjolci i Austrijanci pratili dvoboj svojih reprezentacija za mjesto u drugom krujgu Europskog prvenstva, pratio se on i u Hrvatskoj. Hrvatska se nadalaa pobjedi Španjolaca jer bio tako prenijela u drugi krug oba boda, ali Austrijanci su imali drugačije planove, remizirali su sa Španjolskom pa tako Hrvatska i Austrija prolaze dalje i svaka odnosi po bod.

Igraj na utakmice EP U rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Španjolska je došla s velikim očekivanjima u Njemačku, predstavljena je kao favorit skupine za kojeg je sigurno mjesto u drugom krugu dok su analize gurale Hrvatsku i Austriju u borbu za drugo mjesto.

Međutim Španjolska je potpuno podbacila i oprostila se od Eura. Hrvatska ju je opasno načela nanijevši joj ružan poraz, a Austrija je završila posao remiziravši.

Bio je to posve ravnopravan dvoboj u kojem se dugo igralo gol za gol, a na kraju su Austrijanci bili spretniji.

U posljednjih pet minuta uspjela je Španjolska s tri vezana gola doći do preokreta i povesti 32:31, Weber je izjednačio iz sedmerca, a iz sedmerca je na drugoj strani zabio i Aleix Gomez i vratio Španjolskoj vodstvo.

Ipak, deset sekundi prije kraja Janko Božović ostaje sam i zabija za 33:33. Španjolska je imala zadnji napad, ali udarac Garciandije s mekih 11-12 metara otišao je van okvira gola.

U austrijskim redovima Mykola Bilyk postigao je osam golova, a Tobias Wagner dodao je pet. Kod Španjolske Gomez je postigao osam, a Tarrafeta sedam golova.

Europsko prvenstvo, skupina B, treće kolo:
Španjolska - Austrija 33:33

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Europsko prvenstvo 2024., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska31:25Rumunjska
Španjolska33:33Austrija
1Hrvatska 398:82+167
2Austrija 392:85+75
3Španjolska 398:96+24
4Rumunjska 373:98-250

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!