Nogomet

Isco: 'Dinamo je težak protivnik, trebat ćemo dati sve od sebe kako bismo prošli dalje'

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.01.2024.
Isco: 'Dinamo je težak protivnik, trebat ćemo dati sve od sebe kako bismo prošli dalje'
Foto: EPA

U Dionamovom protivniku u šesnaestini finala Konferencijske lige, Betisu, ne skrivaju kako žele otići što dalje i probati osvojiti Konferencijsku ligu...

Španjolski ofenzivni vezni Isco Alarcon (31) rekao je da njegov Betis za mjesec dana čekaju dvije teške utakmice šesnaestine finala Konferencijske lige protiv Dinama, te da mu je cilj osvojiti to europsko natjecanje bez obzira na slabe rezultate u posljednje vrijeme.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Konferencijsku ligu nisam nikada igrao pa ću sada prvi put nastupiti u njoj. Veselim joj se na isti način kao što sam se veselio igranju u Europskoj ligi", izjavio je Isco u četvrtak u intervjuu za klupsku televiziju Betis TV.

"Borit ćemo se i nastojati stići što dalje u njoj. U konačnici, to bi bila još jedna titula, i to važna titula. A nju svi želimo", dodao je.

Sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva Betis ispala je iz Europske lige u slabiju Konferencijsku ligu. U njoj će odmjeriti snage s hrvatskim prvakom Dinamom. Prva utakmica igra se u Sevilli 15. veljače, a uzvrat u Zagrebu je 22. veljače.

"Moramo se dobro pripremiti za te utakmice. Dinamo je težak protivnik. Navikao je igrati u Ligi prvaka pa nam neće biti lako. Trebat ćemo dati sve od sebe kako bismo prošli dalje", napomenuo je Isco.

Betis je prije pet dana svladao s 1:0 pretposljednju Granadu, a prije toga je u pet utakmica upisao tri poraza i dva remija. Jedan od poraza bilo je ispadanje u šesnaestinufinala kupa s 0:1 od Alavesa. U tom nizu loših rezultata posvađali su se trener Manuel Pellegrini (70) i kapetan Andres Guardado (37). Taj meksički veznjak bi ovaj mjesec trebao otići iz kluba u meksički Club Leon, premda su i on i trener rekli da je među njima sve u redu. Ovaj mjesec je Betis napustio sportski direktor prihvativši ponudu Al-Ittihada iz Saudijske Arabije.

Isco kaže da je sve to samo jedan posrtaj, a ne kriza.

"Ispadanja iz Europske lige i španjolskog Kupa su nas zaboljela", naglasio je. "Ali na svom stadionu nismo izgubili niti jednu utakmicu u prvenstvu, zaostajemo bod za šestim mjestom, a momčad izgleda dobro unatoč brojnim izostancima zbog ozljeda. Stisnut ćemo do kraja sezone kako bismo ostvarili cilj, a to je igranje u Europi i iduće sezone", dodao je.

Isco je bio šest mjeseci bez kluba kada je otišao iz Seville sve dok ga prošlo ljeto nije doveo rival Betis. Od tada se vratio u formu pa je nekoliko puta bio proglašavan najboljim igračem utakmice (MVP) u španjolskom prvenstvu. Ove sezone je nastupio u 24 utakmice pri čemu je zabio četiri gola, a pet puta je asistirao.

"Trenutno proživljavam jedne od najboljih trenutaka u svojoj karijeri i uživam u nogometu", rekao je Isco kojem je Betis produžio prošli mjesec ugovor do ljeta 2027.

Španjolski mediji nagađaju o njegovom povratku u reprezentaciju za koju je posljednji nastup upisao prije više od četiri godine.

"Da, bilo bi se lijepo vratiti u reprezentaciju. To je, doduše, teško jer je velika konkurencija. No cilj mi je dobro se natjecati i dati sve od sebe da dobijem poziv. Nadam se igranju na Europskom prvenstvu", rekao je. Za Španjolsku je odigrao 38 utakmica i zabio 12 golova. "Nada umire posljednja. Vidjet ćemo što će biti", dodao je.

Španjolska će u lipnju igrati s Hrvatskom u prvoj utakmici Europskog prvenstva u Njemačkoj. U skupini su još Italija i Albanija.

FOTO: EPA/Julio Munoz

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!